05 Ağustos 2011 09:36

Suudi kraldan tehdit gibi nasihat

SUUDİ Arabistan Kralı  Abdullah bin Abdülaziz es Suud, Arap halklarından, Ramazan ayı dolayısıyla protesto gösterilerini bırakıp ibadetle meşgul olmalarını istedi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Arap halklarından ramazan ayı dolayısıyla protesto gösterilerini bırakmalarını ve ramazana yakışır şekilde davranmalarını istedi. Ramazan ayı dolaysıyla b

Suudi kraldan tehdit gibi nasihat
Paylaş

SUUDİ Arabistan Kralı  Abdullah bin Abdülaziz es Suud, Arap halklarından, Ramazan ayı dolayısıyla protesto gösterilerini bırakıp ibadetle meşgul olmalarını istedi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Arap halklarından ramazan ayı dolayısıyla protesto gösterilerini bırakmalarını ve ramazana yakışır şekilde davranmalarını istedi. Ramazan ayı dolaysıyla bir açıklama yapan Kral Abdullah, halkın ölümü veya yaralanması ile sonuçlanan hareketlerin durdurulmasını istedi.

Suudi Arabistan’ın doğusunda Şiilerin yaşadığı bölgelerde halk isyanlarıyla karşılaşan, ancak bu itirazları en sert şekilde bastırmaktan çekinmeyen Suud kralı, Ramazan ayının İslam ümmeti için tefrikayı bir kenara bırakma, kardeşlik ve hoşgörü duygusunu geliştirme fırsatı olmasını diledi. Suud kralı başta Bahreyn ve Yemen’i kastederek Arap milletlerinden sokaklara inmeyi bırakmasını isterken bu ülkelerde halk hareketlerine müdahale eden dış güçlerin askerlerinin de çekilmeyeceğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Askeri eğitmenlik Irak’ta kalabilmenin bahanesi oldu

SONRAKİ HABER

Le Pen: ‘Avronun sonu geldi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...