08 Mayıs 2015 09:19

Pakistan’da büyükelçileri taşıyan helikopter düştü: 6 ölü, 3 yaralı

Paylaş

Pakistan’ın kuzeyindeki Gılgit bölgesine yardım götürmek üzere giden içlerinde 37 ülkenin misyon şeflerinin olduğu 3 helikopterden biri, Ordu Halk Okulu'nun üstüne düştü. Helikopterdeki 2’si büyükelçi 6 kişi hayatını kaybederken 3 kişi ise yaralandı. Kaza sonucu, Filipinler İslamabad büyükelçisi Domingo D. Lucenario ve Norveç İslamabad büyükelçisi Leif Larsen ile Malezya ve Endonezya'nın İslamabad sefireleri hayatını kaybetti.

Okul binasının da alev aldığı belirtilen kazada, yaralıların ambulans helikopterlerle hastanelere taşındığı ifade edildi. Kazayı doğrulayan Pakistan Ordusu Bilgilendirme Servisi (ISPR) MI-17 tipi helikopterin 11 yabancı ve 6 Pakistanlıyı taşıdığını açıklarken kazada, 2 de pilotun öldüğünü belirtti. Öte yandan askeri helikopterin düşmesi sonucu, Hollanda ve Polonya İslamabad büyükelçilerinin yaralandığı ve hayati tehlikelerinin olduğu belirtilirken Romanya büyükelçisinin durumun iyi olduğu kaydedildi.

Naltar vadisinde gerçekleşen kaza sebebi ile Gilgit’teki bir açılış programını iptal eden Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in uçağı iniş yapmadan geri döndü. Ölenler için başsağlığı dileklerini ileten Şerif’in, bütün imkanların derhal seferber edilmesi noktasında talimat verdiği kaydedildi.

Rus yapımı MI-17 tipi askeri helikopter 32 kişiyi ya da 4 ton ağırlığı taşıyabiliyor. Pakistan’da değişik zamanlarda şu ana kadar birçok MI-17 helikopterinin düşmesi sonucu 71 kişi hayata veda etti. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li vatandaştan Erdoğan’ın damadına: Hırsızlıkları savunamıyoruz

SONRAKİ HABER

SGK operasyonu zanlıları adliyeye çıkartıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...