05 Ağustos 2011 09:33

YÖK, lisans düzeyinde Kürdoloji için ‘imkansızı’ istedi

YÜKSEK Öğrenim Kurulu (YÖK), Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılan Kürdoloji bölümüne lisans düzeyinde öğrenci alımı yönünde yapılan başvuruyu reddetti. Kurum, lisans düzeyinde eğitim yapılabilmesi için “Yardımcı doçent” statüsünde 3 akademisyen kadrosunu şart ko

YÖK, lisans düzeyinde Kürdoloji için ‘imkansızı’ istedi
Paylaş

YÜKSEK Öğrenim Kurulu (YÖK), Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılan Kürdoloji bölümüne lisans düzeyinde öğrenci alımı yönünde yapılan başvuruyu reddetti. Kurum, lisans düzeyinde eğitim yapılabilmesi için “Yardımcı doçent” statüsünde 3 akademisyen kadrosunu şart koşarak “imkansızı” istedi.

Geçtiğimiz yıllarda lisansüstü eğitim vermek üzere Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılan Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü programının devletin Kürtçe konusunda “sembolik” açılımlarından biri olduğu gerçeği kendisini gösterdi. Açılan bölüme lisans düzeyinde de öğrenci almak için YÖK’e başvuran Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’ın başvurusu kurum tarafından reddedildi. Lisans düzeyinde öğrenci alımı yapılabilmesi için “Yardımcı doçent” statüsünde 3 akademisyen kadrosunu şart koşarak “imkansızı” isteyen YÖK, bu şartın karşılanması halinde onay vereceğini açıkladı.

Yüksek lisans programı için ise YÖK’ün yine sadece 20 kişilik kontenjan için onay verdiğini belirten Prof. Omay, ön kayıt süresinin 15 Ağustosa kadar süreceğini belirtti. Ön kaydın ardından öğrenciler, 2 aşamalı mülakatla bölüme kabul edilecek. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

Dört tarafı ritim ve dansla çevrili bir adaydı: Gökçeada

SONRAKİ HABER

Askeri eğitmenlik Irak’ta kalabilmenin bahanesi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...