08 Mayıs 2015 05:51

7 Haziran seçimi için ilk oylar kullanıldı

Yurtdışında yaşayan seçmenlerin milletvekili seçimleri için oy kullanma işlemi Atatürk Havalimanı’nda başladı. İlk oylar sandıkla buluştu.

Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda 7 Haziran'daki genel seçimler için hazırlıklar tamamlandı. Görevlilerin yerlerini almasının ardından saat 08.00 itibariyle oy verme işlemi başladı. Oy verme işlemi dış hatlar terminali geliş katı yolcu karşılama uğurlama bölgesi ile gidiş katında yapılacak. Tatil günleri de dahil günde 24 saat oy kullanılabilecek.

"İLK KEZ TÜRKİYE'DE OY KULLANIYORUM"
Avustralya’da yaşayan ve ilk kez Türkiye’de oy kullanan Tijen Oğuzkaya, çok heyecanlı olduğunu söyledi. İlk defa Türkiye’de oy kullandığını söyleyen Oğuzkaya, “Avustralya’dan geldim. Hayatımda ilk defa Türkiye’de oy kullanma şansı verildiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Romanya’dan yaşayan Özgür ve Esra Altun çifti de oğulları Umut’la birlikte oy vermek için Atatürk Havalimanı’na geldi. Romanya’da marketlere gıda dağıtımı yaptığını belirten Özgür Altun, oyu kullandıklarını, vatana millete hayırlı olmasını diledi. Altun, “Oyumuzu kullandık. Vatana millete hayırlı olmasını istiyorum bu seçimlerin. Milletimiz için hayırlısı olacak hangisi ise irade kime karar verecek ise onun hükümet, iktidar olmasını istiyorum. Aileyi ziyarete geldik. Marketlere gıda dağıtımı yapıyoruz. Daha önce sınır kapılarında oy kullandım. Hiç işim olmasa da kullanmak için geliyorum. Bebeğin adı Umut, oyu kime verdiğimiz de bellidir.” dedi. Esra Altun ise her seçimde Romanya’da elçiliklerde oy kullandığını ifade etti. Şimdi geçerken kullanmak istediklerini söyleyen Altun, hayırlı olmasını istedi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor

SONRAKİ HABER

MİT'e ait TIR'ları arayan savcılar ve albay tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa