08 Mayıs 2015 04:12

Batman Üniversitesi'nde eğitime ara verildi

Batman Üniversitesi'ndeki olaylar sona ererken, Rektörlük, Pazartesi gününe kadar eğitime ara verdi. Gözaltına alınan 18 öğrenci ise serbest bırakıldı.

Paylaş

Batman Üniversitesi'nde dün başlayan ve 3'ü ağır 18 öğrencinin gözaltına alındığı olaylar sona erdi. Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için üniversite önünde oturma eylemi yapan öğrenciler, HDP ve DBP'li yöneticilerin araya girmesiyle eylemini sonlandırdı.

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, öğrencilerin serbest bırakılması için Batman Valisi ile görüşürken, Batman Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan öğrencilerin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Batman Üniversitesi Rektörlüğü de, Pazartesi gününe kadar eğitime ara verdi.

GÖZALTINA ALINAN ÖĞRENCİLER SERBEST BIRAKILDI
Batman Üniversitesi'nde dün 2 öğrenci arasında yaşanan tartışmaya sivil polislerin müdahil olarak öğrencileri darp etmesi ve kampus alanında havaya rastgele ateş açması üzerine başlayan olaylarda gözaltına alınan 18 öğrenci serbest bırakıldı. Sivil polislerin kampus içine girmesini protesto ederken darp edilerek gözaltına alınan 18 öğrenci, götürüldükleri emniyette gece boyunca devam eden ifade alma işlemleri sonrası serbest bırakıldı. İfadeleri alınan öğrenciler, yağılan sağlık kontrolünden geçirilmeleri sonrası serbest bırakıldı. Gözaltına alınırken darp edilen öğrencilerin konuya ilişkin suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi. (DİHA)

Batman'da 18 öğrenci darbedilerek gözaltına alındı

ÖNCEKİ HABER

Metrobüs yoluna giren kamyon trafiği felç etti

SONRAKİ HABER

İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...