08 Mayıs 2015 00:28

Beraber sesimizi yükseltelim

1 Mayıs’tan bir gün önce Aykosan Sanayi Sitesi’ndeki kutlamada Emek Partisi ile HDP’nin minübüsü süslenerek katıldı. Otobüsün üzerinde “Her yer 1 Mayıs”, “İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak için 1 Mayıs” yazıyordu.

Paylaş

Fethi GÜL
İnşaat işçisi/İstanbul

1 Mayıs’tan bir gün önce Aykosan Sanayi Sitesi’ndeki kutlamada Emek Partisi ile HDP’nin minübüsü süslenerek katıldı. Otobüsün üzerinde “Her yer 1 Mayıs”, “İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak için 1 Mayıs” yazıyordu.
Burada yaptığımız yürüyüşte, “Taşeron sistemine hayır”, “Sendikasız sigortasız çalışmaya hayır” dedik. İşçilerin oylarını HDP’ye vermelerini istedik. HDP Milletvekili Levent Tüzel ve Sendikacı Seyit Aslan ve Emek Partisi üye ve yöneticilerinin de katıldığı kutlamada, 1 Mayıs’a işçilerin talepleriyle katılması çağrısı yaptılar, işçilerle, bizlerle beraber. Tabi ki burada partim Emek Partisi’nin işçilerin ne kadar içinde, işçilerin de kendi partisiyle ne kadar yakın olduğunu gördüm.
Aykosan işçileri de bunu gördü.
Sözlerime başlamadan önce işçilerin bu yıl yaptığı yürüyüşün 1 Mayıs’a damga vurduğunu belirtmek istiyorum.  İşçiler bu sene güneşliden yaptıkları yürüyüşle taleplerini, “Her yer Taksim, her yer 1 Mayıs” diyerek haykırdı.
Bizler 1 Mayıs günü, Halkalı’dan yügrüyerek Nakış işçilerine yaklaştığımızda, kalabalık bir işçi kitlesiyle karşılaştık. Burada, “Birleşe birleşe güçleneceğiz” sloganı yükseldi. Bazıları vardiyadaydı ve çalışanlar camlara çıkarak yürüyen kitleyi selamladılar. Yürüyüşte, “İş ekmek özgürlük” sesleriyle yer gök inliyordu. Kitlenin coşkusu sloganlarla artıyordu.
Yürüyüşümüz devam ederken, mahalle aralarına girildiğinde kitlenin coşkusu daha da artıyordu. Mahmutbey’den Şirinevler meydana kadar, büyüyerek, coşkulu bir biçimde bayramımızı kutladık.
Ben teknik yapıda çalışan bir işçiyim ve ne yazık ki oradaki Kürt, Türk, Arap işçileri buraya getiremedim çünkü hepsi çalışıyordu. Çünkü taşeron sistemi inşaatta çok yoğun. Sadece tek bir taşeron da değil, alt taşeronlar da bulunuyor. Hepsi kendi akrabalarını çalıştırıyorlar ve “gitmeyin, çalışın biraz, işimiz zor” diyerek işçileri çalıştırıyorlar.  Fakat buna rağmen hakkımızı talep etmek için tek çaremiz alanlara çıkarak, diğer işçilerle beraber sesimizi yükseltmektir.

ÖNCEKİ HABER

Horonda el ele, halayda omuz omuza Rize’de 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

‘1 Mayıs’ı emek verdiğim sanayide kutladım’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...