07 Mayıs 2015 17:02

Fırtına ve yağış yurda giriş yaptı

İstanbul'da beklenen yağış akşam saatlerinde şiddetli gök gürültüsü ve yıldırımlarla birlikte aniden başladı. Yağışın gece şiddetini daha da artırması bekleniyor. Edirne’de de akşam saatlerinde aniden başlayan şiddetli fırtına ve sağanak yağmur kısa sürede günlük hayatı adeta felç etti.

Paylaş

İstanbul'da beklenen yağış akşam saatlerinde şiddetli gök gürültüsü ve yıldırımlarla birlikte aniden başladı. Yağışın gece şiddetini daha da artırması bekleniyor.

HAVA ULAŞIMI AKSIYOR

İstanbul'da saat 20.30'dan itibaren etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtına, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan seferlerde aksamalara neden oldu.

Gökgürültülü sağanak yağış nedeniyle hava sahasında etkili olan, 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara yol açan elektrik yüklü bulutlar, Atatürk Havalimanı'na inecek uçakları olumsuz etkiledi.

Şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken 14 uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirildi.

Bu arada, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan uçakların kalkışına, şiddetli yağışın ve fırtınanın etkili olduğu 12 dakika boyunca izin verilmezken, fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından saat 21.20 sıralarında uçuşlar yeniden normale döndü.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Ali Genç, Twitter'dan yaptığı açıklamada, İstanbul'daki sağanak yağışın THY uçuşlarını etkilediğini belirterek, Atatürk Havalimanı'na iniş yapılamadığı için uçaklar başka havalimanlarına yönlendirilmektedir dedi.

EDİRNE'DE FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ

Edirne’de de akşam saatlerinde aniden başlayan şiddetli fırtına ve sağanak yağmur kısa sürede günlük hayatı adeta felç etti. Çok sayıda ağaç şiddetli fırtınaya dayanamadı ve yollara devrildi. Elektrik tellerinin kopması nedeniyle şehrin farklı bölgelerinde kesintiler yaşandı. Atatürk Bulvarı üzerinde çok sayıda araç üzerine devrilen ağaçlar nedeniyle hasar gördü.

Yıldırım Anadolu Lisesi’nin de çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Bu sırada spor salonunda güreş antrenmanı yapan 30 öğrenci uçan çatı malzemelerinin kapıyı engellemesi nedeniyle içeri de mahsur kaldı. Öğretmenlerinin ihbarı üzerine polis ekiplerince kurtarılan öğrenciler korkudan ağladı ve birbirlerine sarıldı. Çocuklarının salonda mahsur kaldığını duyan ailelerde telaşla okula geldi. Okuldan çıkarılan öğrenciler minibüsle evlerine gönderildi.

VALİLİĞİN ÇATISI UÇTU

Edirne Valiliği’nin çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Altında kalan 6 araçta büyük hasar meydana geldi. Yıldırım düşmesi sonucu valilik bahçesindeki bir çok ağaç devrilirken, bahçevan Fatih Koç, devrilen ağaçtan son anda kaçarak kurtulduğunu söyledi. Şiddetli rüzgarı devirdiği ağaçlar ve uçan çatılar cadde ve sokakları adeta savaş alanına çevirdi.

Şiddetli rüzgarın kent ormanında devirdiği bir ağacın altında kalan bir kişi de polis ekiplerince çıkarılarak ambulansla Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların bugün akşam ve gece saatlerinde Trakya’da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) Çanakkale’nin doğusu ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinde, gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik ve Sakarya) kuvvetli olmasının beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bugün akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde, Cumartesi günü kuzeydoğu ve iç bölgelerinde, Pazar günü ise doğu bölgelerimizde azalacağı ve önümüzdeki hafta yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Bugün yurt  genelinde hava açık ve az bulutlu olup sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyrederken, akşam saatlerinde Trakya’da başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışın gece saatlerinde Marmara bölgesinde, yarın ise Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu bölgesinin görülmesi bekleniyor.

Yağışların bugün akşam ve gece saatlerinde Trakya’da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) Çanakkale’nin doğusu ve Balıkesir’in kuzey ilçelerinde, gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik ve Sakarya) yarın öğle saatlerinde ise Afyon, Burdur, Isparta, Konya’nın batısı, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Cumartesi günü Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, İç Anadolu’nun doğusu (Sivas, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Aksaray) ile Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan çevrelerinde kuvvetli olacağı bekleniyor.

Yağışların Pazar günü ve önümüzdeki haftanın ilk yarısında ülkemizin güney ve doğu bölgelerinde aralıklarla devam edeceği bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde, Cumartesi günü kuzeydoğu ve iç bölgelerinde, Pazar günü ise doğu bölgelerimizde azalacağı ve önümüzdeki hafta yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

SEL VE YILDIRIM UYARISI

Yağışların bugün akşam ve gece saatlerinde Trakya’da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) Çanakkale’nin doğusu ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinde, gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik ve Sakarya) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım, dolu vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mahabad'da 'Ferinaz' isyanı

SONRAKİ HABER

Geriş RES'in acele kamulaştırmasının yürütmesi durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...