07 Mayıs 2015 13:47

DİSK/Gıda-İş: Öz Gıda-İş oyun peşinde

Paylaş

DİSK/Gıda-İş Sendikası, ÇAYKUR’da yetkisi bulunmayan Öz Gıda-İş Sendikasının yeni alınan işçileri zorla sendikaya üye yapmak istediğini belirtti. Açıklamada, “Öz Gıda İş Sendikası şube başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağız” denildi.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğünün yeni mevsimlik işçi alımına başladığına dikkat çeken Gıda-İş, “Daha önce taşerona yaptırdığı taşıma işleri, ürün alımında eksper ihtiyacı ve başkaca iş gücü ihtiyacını karşılamak için İŞKUR üzerinden işçi alımı yapılmaya başlanmıştır. Yeni alınan ve işe başlayacak işçiler fabrika müdürleri, Öz Gıda-İş sendikasının temsilcileri tarafından zorla sendikaya üye yapılmak istenmektedir. Öz Gıda-İş sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığı tarafından iş yerlerinde yapılan açıklamanın ikinci maddesinde yer alan ‘Yürürlükte bulunan Toplu İş Sözleşmesinden yararlanmak için sözleşmenin tarafı olan Öz Gıda İş Sendikasına üye olmalarında yasal zorunluluk bulunmaktadır’ belirlemesi tümüyle yalan ve gerçeği ifade etmemektedir” dedi.

Bakanlığın vermiş olduğu yetkinin mahkeme tarafından iptal edildiği ve yetkinin ortadan kaldırıldığı belirtilen açıklamada, “Öz Gıda-İş sendikası yazdığı duyuru ve açıklamada açıkça suç işlemektedir. Ve çok açıktır ki bir iş yerinde yetkisi olmayan sendikanın kendisini yetkili olarak ilan etmesi sendikal ilkelere sığmaz. Sadece işçilerin aidatlarına göz dikmiş, şirket gibi kasasını şişirmekten başka bir düşüncesi olmayan sendikal anlayışın yalan söylemekten başkaca bir yolu kalmamıştır” denildi.

ÇAYKUR işçisi ve üreticisi ile birlikte mücadelelerini sürdüreceğini belirten Gıda-İş, “Ayrıca Öz Gıda İş sendikası şube başkanı hakkında yalan beyan ve işçiyi zorla sendikaya üye yapmaktan dolayı suç duyurusunda bulunacağımızı ifade etmek istiyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye sınırına 10 kilometrelik hendek

SONRAKİ HABER

Dr. Oetker işçileri greve çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...