07 Mayıs 2015 13:40

İnek bayramında, Soma duası!

Paylaş

Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) gelenek olan olan İnek Bayramı'nda bu yıl yine temsili hocayla dua okundu.  Hoca kılığına giren SBF öğrencisi, “Soma'da Ermenek'te hayatını kaybeden insanların adından timsah göz yaşı dökenlere, Körfez Geçiz Köprüsü'nün inşaatı sırasında intihar eden Japon mühendisin karakterinden kırıntı nasip eyle yarabbi” diye dua etti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde geleneksel İnek Bayramı kutlandı. Ziraat Fakültesi'nden getirilen ineğin yürütüldüğü bayram öncesi Aziz Köklü Konferans Salonu'nda bayram duası okundu. Temsili hoca rolüne giren SBF öğrencisinin “Soma'da Ermenek'te hayatını kaybeden insanların adından timsah göz yaşı döken ve sorululuk almayıp istifa etmeyi zul kabul eden yetkililere, Körfez Geçiz Köprüsü'nün inşaatı sırasında intihar eden Japon mühendisin karakterinden kırıntı nasip eyle yarabbi” dedi.

'HİSSİZLEŞİYORUZ'

Temsili hoca Özgecan Arslan'ı da duasında unutmadı ve “İnsan öyle alçaldı öyle canileşti ki şeytan bile daha beter hale geldi. İnsan dersine gidip evine dönmeye çalışan bir kadına tecavüz edip bileklerinden kesti. Özgecen gibi daha niceleri diziler öncesinde izlediğimiz haberler de mi kaldı, yoksa okuduğumuz haberlerin köşelerinde mi? Tüketiyoruz hissizleşiyoruz” diye konuştu.

Temsili olarak okunan duadan sonra öğrenciler fakülte önünde gerçekleşen şenliklere katıldı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Batman'da 18 öğrenci darbedilerek gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Gemi söküm işçileri savcıları göreve çağırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...