07 Mayıs 2015 13:17

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Soma mitingine çağırdı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma katliamının yıl dönümünde tüm Türkiye’de alanlara çıkacaklarını duyurdu. Ayrıca 16 Mayıs Cumartesi günü Soma’da yapılacak mitinge çağrı yapıldı.

Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma katliamının yıl dönümünde tüm Türkiye’de alanlara çıkacaklarını duyurdu. Ayrıca 16 Mayıs Cumartesi günü Soma’da yapılacak mitinge çağrı yapıldı.

KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, TMMOB Merkez Yönetim Üyesi Mehmet Torun, TTB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Demirdizen ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu dün İzmir’de Genel İş Sendikasında bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.  

Toplantıda konuşan Arzu Çerkezoğlu, Soma’da yaşanan katliamın sebebinin özelleştirme, taşeronlaştırma ve sendikasızlaştırma olduğuna dikkat çekti. 301 işçinin öldüğü katliamın ardından her ay onlarca emekçinin iş cinayetlerine kurban gitmeye devam ettiğini belirten Çerkezoğlu, sendika ve meslek örgütlerinin bu konudaki uyarılarının hâlâ dikkate alınmadığını dile getirdi.

2014 yılında iş cinayetlerinde hayatını kaybedenlerinin sayısının 1886 olduğunu hatırlatan Çerkezoğlu, taşeron sisteminin yasaklanması gerektiğine dikkat çekti. Çerkezoğlu, “Biz AKP döneminde 15 bin can alan iş cinayetlerinin durdurulması için taşeron köleliği kaldırılmalıdır dedik. Onlar, haklarını isteyen taşeron işçiye ‘nankör’ dediler. Taşeron işçilerin kadro kazandığı mahkeme kararlarını uygulamadılar. Ülkede 2 milyonun üzerinde taşeron işçi varken, sadece 6 bin işçi için mahkeme kararlarına uymayı seçim vaadi olarak pazarlamaya kalktılar” dedi. Çerkezoğlu son olarak Soma’nın yıl dönümü olan 13 Mayıs’ta her alanda, 16 Mayıs’ta ise Soma’da yapılacak olan mitinge çağrı yaparak, “Onlar ‘bu sizin fıtratınız’ diyerek bize yeni Soma’lar, yeni Ermenek’ler vadediyor. Bizler ise sefalet ücretlerine, taşeron köleliğine, iş cinayetlerine mahkum değiliz diyerek sesimizi duyurmak için alanlarda olacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

400 bin İİBF'li atama bekliyor

SONRAKİ HABER

Hizbullah ve ordu, Kalamun'da 5 stratejik tepeyi ele geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...