07 Mayıs 2015 13:13

400 bin İİBF'li atama bekliyor

Paylaş

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunları yaptıkları eylemle 400 bin İİBF mezunun atama beklediğini belirtti. İstihdam sorunlarını kamuoyuna duyurmak için eylem yaptıklarını ifade eden mezunlar, 2014 yılı kasım ayında yapılan memur atamalarında 1 milyon 118 bin kişi içerisinde İİBF'lilere sadece 199 kadro verildiğini kaydetti. Mezunlar eylemlerini diplomalarını yakarak sonlandırdı. 

İstihdam sorunlarını dile getirmek için dün Kızılay YKM önünde eylem yapan İİBF mezunları “Sizin derdiniz 400 milletvekili, aç geziyor İİBF'li” pankartı açtı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da eyleme destek verdi. Mezunlar adına açıklamayı yapan Umut Beyaztaş, İİBF'lilerin genel idari kadrolara uygun eğitimler aldıklarını söyledi. Bakanlıklar, SGK, KYK, Tapu ve Kadastro gibi kurumlarda istihdam edilebildiklerini dile getiren Beyaztaş, ancak atama yapılırken kendileri yerine başka bölümlerden lisans ve ön lisans mezunlarının bu kurumlara alındığına dikkat çekti. 

Artık diplomalarının kendileri için bir şey ifade etmediğini ifade eden Beyaztaş, "Merkezi atamadan çıkan kurumların tekrar merkezi atamaya dönmesini; YÖK'ün istatistik ve turizm bölümlerini İİBF ile denk saydığı yönetmeliğin kaldırılmasını ve İİBF mezunlarından 40 bin atama yapılmasını ve talep ediyoruz" dedi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

İşçi komitelerinden ortak deklarasyon: Metal işçileri kazanacak, bizler kazanacağız

SONRAKİ HABER

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Soma mitingine çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...