07 Mayıs 2015 11:19

ÖDP İl Başkanı'na, Erdoğan'a hakaretten hapis cezası

Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Gezi direnişi eylemleri sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan 4 sanıktan ÖDP İl Başkanı Ali Deliak'a 11 ay 4 gün hapis, diğer 3 sanığa para cezası verildi. Deliak, karara tepki gösterdi.

Ereğli'de, Gezi direnişi eylemlerine destek için düzenlenen yürüyüşlere katılan Ali Deliak, Çetin Yılmaz, Hüseyin Atakan Coşkun ve Erhan Dağhan hakkında, 'Kimyasal Tayyip' ve 'Diktatör katil' sloganları atarak dönemin Başbakanı Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla dava açıldı. Ereğli 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında sanıklar suçlamayı kabul etmedi ve beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Erhan Dağhan ve Hüseyin Atakan Coşkun'a 7 bin 80'er lira, Çetin Yılmaz'a 14 bin 160 lira adli para cezası, Ali Deliak'a ise 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Dağhan ve Coşkun'a verilen cezalarla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Karara tepki gösteren Ali Deliak, Yargıtay'ın lehlerine karar vereceğine inandığını söyledi. Kararı veren hakimin tayin beklediği için böyle bir karar verdiğini de ileri süren Deliak, "Bu sloganların hakaret içerdiğini düşünmüyorum. 'Kimyasal Tayyip' sloganı haklı bir slogan. Kendisi bütün uygulamaların emirlerini kendisinin verdiğini söyledi. Çok yoğun, aşırı derecede kimyasal gaz kullanıldı. Zaten 'diktatör', 'katil' gibi söylemleri, toplum önündeki siyasi insanların kabullenmesi gerekir. 'Diktatör' hakaret değildir. Dünyada bir yığın diktatör vardır. Ben bu kararın Yargıtay'dan döneceğine inanıyorum. Ama onanırsa da cezamızı çekeriz" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da HDP kadın seçim bürosuna saldırı

SONRAKİ HABER

Yaşamını yitiren 12 YPG'linin kimliği açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...