07 Mayıs 2015 10:32

AKP Başkale yönetimi HDP'ye geçti

AKP Milletvekili adayı Faruk Alpaslan ve AKP'lilerin polis eşliğinde taziye ve esnaf ziyaretinde bulunması ile gerginliğin yaşandığı ve 5 Kürt siyasetçinin tutuklanmasına neden olan olaylardan rahatsızlık duyan AKP İlçe Başkanı ve tüm yönetimi istifa ederek HDP'ye katıldı.

Paylaş

Van Başkale ilçesinde 3 Mayıs günü AKP milletvekili adayı Faruk Alpaslan ve AKP İl Teşkilatı yöneticilerinin polis ordusu ile taziye ve esnaf ziyaretinde bulunması üzerine olaylar çıkmış ve olayları yatıştırmaya çalışan 5 Kürt siyasetçi tutuklanmıştı. Bu olayın ardından, yıllardır AKP'de siyaset yürüten AKP İlçe Başkanı İsmet Mühürcü, yönetim kurulu üyeleri Abdulmutalip Demir, Aydın Gülmez, Burhan Aydın, Emine Akdağ, Erdal Yenigün, Remzi Diker, Ferhat Aydın, Hüsnü Demir, Mehmet Toprak, Mehmet Mühürcü, Şeyma Kaya, Tahir Mihirci, Seyfettin Demir, Ömer Kaya, Ferhat Çevik, Haydar Mihirci, Saddam Koç, Rıdvan Gülten, Mehmet Toprak ve Gençlik Kolları Başkanı Vedat Mihirci, görevlerinden istifa ederek Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) geçti. HDP seçim bürosunda gerçekleşen törene HDP Van İl Eşöaşkanı Veysi Dilekçi, HDP İlçe eşbaşkanları Gülistan Orhan ve Daştan Şimşek, DBP ilçe yöneticileri, Belediye Eşöaşkanı Aynur Tarhan, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

'OLAY BÜYÜTÜLDÜ'

Törende konuşan, AKP'den istifa ederek HDP'ye geçen AKP eski İlçe Başkanı İsmet Mühürcü, "5 gün önce ilçemizde yaşanan bu tatsız olay ben ve ailemi derinden üzmüştür. Bu olay aslında çok küçük bir olaydı, ama büyütüldü. Ben bu kadar büyütülmesini istemedim, ısrarcı olmama rağmen yine de çok büyütüldü. Hiçbir tepki altında istifa etmiyorum, yalnızca kendi halkımla beraber olmak için kararı aldım. Kendi rızam ve ailemin rızası ile istifa ediyorum" dedi. 

'TUTUKLAMALARDAN RAHATSIZIM' 

DBP Başkale İlçe Eşbaşkanı Senar Yeşilırmak'ın da aralarında bulunduğu tutuklamadan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Mühürcü, "Olay bu kadar büyük değildi ama büyütüldü.5 insanın mahkum edilmesi ve 4 gün boyunca ne bir milletvekili adayı ne de il başkanının bana dönmemesi beni yok sayan bir zihniyetle artık çalışmayacağımı göstermiştir. Şimdiye kadar yürüttüğüm bu görevden parti teşkilatımla istifa ettiğimi ve artık ailelerimizle birlikte kendi halkımızın yanında yer alacağımızı basına deklare ediyorum" diye konuştu. 

'GERGİNLİK POLİTİKASINA EN GÜZEL CEVAP'

HDP Van İl Eşbaşkanı Dilekçi ise durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve şunları söyledi: "Kendi evlerine geldikleri için hoş geldiniz diyoruz. Burası tüm halkların evidir burası mazlumların evidir. Burası huzurun, kardeşliğin, sevginin, mutluluğun evidir. Biliyorsunuz uzun yıllardır Başkale halkı barıştan yana tutumunu almıştır. Ancak birileri Başkale halkının bu iradesine bu barışsever duruşuna tahammül edememesinden kaynaklı, 5 gün önce ilçemize özellikle polis eşliğinde gelerek, başta taziye sahipleri acılı aileyi daha sonra esnaflarımıza zorla ziyaretlere bulunup burada bir gerginliğe sebebiyet vermişlerdir. İşte AKP'nin yaratmak istediği gerginlik politikasına en güzel cevap budur. Bu bir örnektir. Başta Kürdistan'daki AKP yönetimine söylüyorum sizde bu değerli kardeşlerimiz gibi, bu değerli ağabeylerimiz gibi böyle bir karar alın. AKP'nin provokasyonlarına karşı halkımızın yanında halkımızın saflarında yer alın." 

Konuşmaların ardından Veysi Dilekçi istifa eden AKP İlçe Başkanı İsmet Mühürcü'ye HDP rozeti taktı. Toplanan kitle daha sonra HDP seçim bürosunu ziyaret etti. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bursa Valisinden işçilere: İnşaat yetişmezse sizi buraya gömerim

SONRAKİ HABER

Yüksekova’da halk VEDAŞ'a isyan edip taşladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...