07 Mayıs 2015 09:52

ODTÜ'de 'Alternatifsiz' şenliğe devam

Paylaş

ODTÜ'de Bahar Şenlikleri'nin Rektörlükçe engellemesinin ardından, öğrencilerin kendi imkanlarıyla başlattıkları “Alternatifsiz Şenlik” de engellemeyle karşılaştı. Etkinliklerin gerçekleştirildiği tarihi Devrim Stadyumu'nun kapısına Rektörlük kilit vurdu. Öğretim elemanları gerginlik yaşanmaması için öğrencilerle Rektörlük arasında görüşmelere aracılık etti. Duruma tepki gösteren öğrencilerin Rektörlük önünde toplandı. Yapılan görüşmelerin ardından öğrencilerin talepleri kabul edildi. 

ODTÜ Rektörlüğü'nün bir gelenek haline gelen Uluslararası Bahar Şenliği'nin 2 güne indirilmesi ısrarı karşısında, şenliği düzenleyen Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) bunun şenliğin fiilen yapılmaması anlamına geldiğini belirterek, tepki göstermişti. Ücretsiz gerçekleştirilen şenliğin giderleri, 4 gün boyunca açık kalan yemek standları gibi ticari standların gelirleri ile ancak karşılanabiliyordu. Rektörlük ve topluluk arasında anlaşma sağlanamayınca şenliğin iptal olduğu açıklanmıştı. 

DÜN BAŞLAMIŞTI

Ardından UGT’nin çağrısıyla şenliğin “Alternatifsiz Şenlik” adı altında ODTÜ bileşenlerinin koordinasyonuyla yapılması planlandı ve Öğretim Elemanları Derneği’nin çağrısıyla bu konuda forum yapıldı. Topluluklar büyük bir dayanışmayla kolları sıvadı, çeşitli şenlik etkinlikleri planladı. Alternatifsiz Şenliği önlemek isteyen Rektörlük kampüsün giriş kapılarında yasal olmayan bir biçimde araç bagajlarında ses sistemi arayarak, ses sistemini okula sokmayıp şenliği önlemeye çalıştı fakat başarılı olamadı. Dün akşam yapılan Devrim Yürüyüşü ve ardından konserlerle Alternatifsiz Şenlik başladı. Gece konserlerin bitmesinin ardından Devrim stadyumu Rektörlük İç Hizmetler görevlileri tarafından “temizlik yapılacağı” gerekçesiyle boşaltıldı. 

UGT ve diğer bazı topluluklardan öğrenciler gece statta kalarak, sahne platformu ve ekipmanların başında nöbet tutmak istediler. Stadyumu boşaltan İç Hizmetler görevlileri nöbet bekleyen öğrencilere haklarında işlem başlatılacağını söyledi. Ayrıca ekipmanları sağlayan şirket yetkilileri ve çalışanları hakkında da polis ve savcılığa şikayette bulunulacağı söylendi. 
Bunlar yaşanırken bugün bazı haber kanallarında asılsız bir şekilde “Rektörlüğün ve öğrencilerin şenlik konusunda anlaştıkları, meselenin tatlıya bağlandığı” haberleri çıktı. Fakat bu sabah öğrenciler derslerine giderken Devrim Stadı’nın kapısına İç Hizmetler görevlilerince kilit vurulduğunu gördüler. 

ÖĞRENCİLERE ŞİDDET İDDİASI

İddiaya göre bu gelişmeleri konuşmak için rektörlüğe İç Hizmetler yetkilileriyle konuşma giden iki UGT üyesi konuşmalarına bile izin verilmeden fiziksel müdahaleyle dışarı çıkarıldı. Olayın duyulmasının ardından öğrenciler Rektörlüğün önünde toplanmaya başladı. ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği yöneticileri de Rektörlükle görüşme yaptı. Görüşmenin ardından açıklama yapan öğretim elemanları, Rektörlüğün kendilerine sahneye müdahale edilmeyeceği ve dilekçe iletildiği takdirde elektriğin tahsis edileceği yönünde söz verdiğini, fakat Rektörlüğün herhangi bir olumsuz durum karşısında şenliğin düzenlenmesinde sorumlu öğrencilere disiplin soruşturması açacağını aktardılar. 

Bir grup öğrenci Rektörlük önünde verilen elektrik dilekçesinin ve Alternatifsiz Şenlik kapsamındaki etkinliklerine izin verilmesi için dilekçenin onaylanmasını ve Rektörlüğün vaatlerini gerçekleştirmesini için nöbet tuttu. Yapılan görüşmelerin ardından Rektörlük dilekçelerin gereğinin yapılacağını açıkladı. Talepleri kabul eden öğrenciler etkinliklere bugün de devam edecekler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dicle Vadisi ve Hevsel'deki talana yargı 'dur' dedi

SONRAKİ HABER

Bursa Valisinden işçilere: İnşaat yetişmezse sizi buraya gömerim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...