07 Mayıs 2015 00:56

Araç çarptı polis baktı

İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamaları için kamu emekçileriyle birlikte İncirli’den Taksim’e yürüyüşe geçen Sağlık Emekçisi Yağmur Söylemez’e, kimliği belirlenemeyen bir araç çarpıp kaçtı.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamaları için kamu emekçileriyle birlikte İncirli’den Taksim’e yürüyüşe geçen Sağlık Emekçisi Yağmur Söylemez’e, kimliği belirlenemeyen bir araç çarpıp kaçtı. Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine arkadaşları tarafından getirilen Söylemez’in, çekilen tomografisi sonucu iki ay ayağa kalkamayacağı belirtildi. Gazetemize konuşan Söylemez, “İki tarafı polis tarafından trafiğe kapatılan yolda kaçabilmesine şaşırıyorum” dedi. Söylemez’i hastanede ziyarete giden HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, “İşçi ve emekçiler bayramını kutlayamadığı gibi bir de böyle eziyet görüyor” şeklinde konuştu.

POLİS MÜDAHALE ETMEDİ

1 Mayıs Emek, Dayanışma ve Mücadele Günü dolayısıyla Bakırköy’den Taksim Meydanı’na gitmek isteyen KESK’e bağlı SES ve Eğitim Sen’in otobüsleri İncirli metrobüs durağı mevkiinde durduruldu. Polis, otobüsten inip davul-zurna eşliğinde Taksim’e yürüyüşe geçen emekçilere Merter yakınlarında biber gazı ile saldırdı. Saldırının ardından D-100 Karayolu’nun Şirinevler ve Merter arasında kalan kısmını trafiğe kapatan polis, vatandaşları iki taraftan sıkıştırdı. SES ve Eğitim Sen üyeleri kaçışırken, sürücüsünün kimliği belirsiz bir araç vatandaşların arasına hızla yaklaştı. Geçebileceği yol varken kasıtlı şekilde manevra yaparak yolun kenarında bekleyen SES Üyesi Yağmur Söylemez’e çarpan araç, yolu trafiğe kapatan polislerin yanından geçerek hızla uzaklaştı.

‘BUNU YAPAN İNSAN OLAMAZ’

Esenyurt Devlet Hastanesinde ebe olarak çalışan Sağlık Emekçisi Yağmur Söylemez yaşadıklarını gazetemize anlattı. Söylemez, “O aracın iki tarafı polis tarafından trafiğe kapatılan yolda kaçabilmesine şaşırıyorum. Bana bunu yapan insan olamaz. Yetkililerin bu aracı ve kişiyi bulmasını istiyorum” dedi. Araç kendisine çarptıktan sonra belinden aşağısını hareket ettiremeyen Söylemez’in, çekilen tomografisi sonucu Pelvis kemiğinde ve kuyruk sokumu kemiğinde kırıklar oluştuğu belirtildi. Söylemez, en az iki ay boyunca yatakta kalacak, ayağa kalmayacak. Doktorlar leğen kemiklerinin kırılması için sert bir darbenin olması gerektiğini ifade etti. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası avukatları da yaşanan olayla ilgili hukuki süreci başlattı.

YAĞMUR SÖYLEMEZ’İN ARKADAŞLARINA MEKTUBU

Yağmur Söylemez kendisine yardım ederek hastaneye getirilmesini sağlayan arkadaşlarına gazetemiz aracılığıyla bir de mektup yazdı. Söylemez mektubunda şunları söyledi: “Bu süreçte yanımda bulunarak hastaneye getirilmemde ve sonrasında desteğini sunan başta SES’ten Abdullah Bey, Hıdır Bey, Bakırköy 1 No’ludan Hemşire Nuran Hanım’a, Eğitim Sen’e ve Eğitim Sen 1 No’ludan Aynur Hanım ve arkadaşlarına, İstanbul Tabip Odasından Dr. Ali Tezel’e, Erdal Bey’e, Ortopedi Doktoru Ertan Bey’e ve Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinde beni karşılayan ekibe ve yanımda olan desteğini hiç esirgemeyen Esenyurt Devlet Hastanesinden ebe arkadaşlarıma ve İlkay Hemşire’ye teşekkür ediyorum. İşçi ve emekçinin bayramı olan 1 Mayıs kutlamalarının bundan sonra işçi ve emekçilerin hak ettiği şekilde ve özgürce kutlanmasını diliyorum. Ve polisin görevinin oradaki göstericilerin güvenliğini sağlamak olduğunu hatırlatarak bundan sonra 1 Mayıs kutlamalarının bayram gibi geçmesini temenni ediyorum.”

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar ne ister?

SONRAKİ HABER

Bütün halkların Denizleri - İl il anmalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...