05 Ağustos 2011 09:01

Özen Film: Eleştiri değil hakaret

Özen Film, Sinema Yazarı Kerem Akça’ya açtığı 10 bin liralık maddi ve manevi tazminat davasını yaptığı açıklamayla savundu. Yapılan açıklamada davanın bir eleştiri yazısına açılan dava değil, hakaret davası niteliğinde olduğu belirtildi.Sinema Yazarı Kerem Akça tarafından kaleme alınan ve 11 Haziran 2011 tarihind

Özen Film: Eleştiri değil hakaret
Paylaş

Özen Film, Sinema Yazarı Kerem Akça’ya açtığı 10 bin liralık maddi ve manevi tazminat davasını yaptığı açıklamayla savundu. Yapılan açıklamada davanın bir eleştiri yazısına açılan dava değil, hakaret davası niteliğinde olduğu belirtildi.

Sinema Yazarı Kerem Akça tarafından kaleme alınan ve 11 Haziran 2011 tarihinde Haberturk İnternet sitesinde yayınlanan “Bu filme gitmeyin” başlıklı yazı, filmin dağıtımcı şirketi Özen Film tarafından, toplam 10 bin liralık maddi ve manevi tazminat talebiyle dava konusu edilmişti. Kerem Akça yazısında, Almanya yapımı, orijinal dili Almanca olan ve mayıs 2011’de ABD’de bile İngilizce altyazılı olarak Almanca gösterilen “Wir sind die Nicht” (Geceler Bizim) filminin Türkiye gösteriminin İngilizce dublajla yapılmasını eleştirmiş, sinema sanatının temel gereklerine aykırı düşen bu durumun gerçek sinemaseverleri salonlardan uzaklaştıracağını ve dolaylı olarak “korsan film” piyasasını teşvik edeceğini ifade etmişti. SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) ise üyesi olan Kerem Akça’yla ilgili açılan bu davayla ilgili açıklama yaparak, dava konusu olan yazı ve yazar hakkında kamuoyunu yönlendirmek gibi bir amacının bulunmadığını, üyelerinin yazısının eleştiri hakkının sınırları içinde kaldığını, hakaret içeren herhangi bir ifade ve hakaret kastı barındırmadığını belirterek söz konusu davanın geri çekilmesini istemişti.

Konuyla ilgili olarak Özen Film adına Orkide Çeçen tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kerem Akça’nın yazısının bir film eleştirisi değil, Özen Film’i karalamak adına kaleme alınmış bir yazı olduğunu iddia edildi.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya Facebook’u yasa dışı ilan edebilir

SONRAKİ HABER

CHP heyeti Silivri’ye gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...