06 Mayıs 2015 18:07

Çanakkale'de 6 Mayıs: 'Geleceğimiz işçi sınıfındadır'

Paylaş

Denizler, idam edilişinin 43. yılında Çanakkale’de anıldı.

Çanakkale Emek Gençliği’nin çağrısıyla bir araya gelen Çanakkaleli emekçiler ve gençler, Golf Aile Çay Bahçesi'nden İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Emek Partisi adına 68 Kuşağından Ensar İlyasoğlu bir konuşma yaptı. “Toplumların sınıflara bölündüğü günden itibaren dünyada iki anadamar vardır” diyen İlyasoğlu ”Denizler emperyalizme karşı gerçek bir demokrasi için halk demokrasisi için mücadele edenlerdir” dedi.

HDP Çanakkale Milletvekili Adayı Ergin Fidan, seçimlerdeki EMEP-HDP ittifakına dikkat çekerek, “Demokrasi mücadelesinin yükseltilmesi için 7 Haziran da barajları yıkacağız” dedi.

Çanakkale Emek Gençliği adına konuşan Deniz Çelebi ise, “Mücadelemiz sınıfsız, sömürüsüz bir dünya için devam edecek. Emperyalist çıkarlar uğruna halkların katledilmediği, kölece yaşam koşullarının tarihin çöplüğüne gömüldüğü günler için devam edecek. Bir gün gelecek buluştuğumuz alanlar bizlerin olacak. İşçi sınıfının olacak. O gün eşit ve özgür bir gelecek bizlerin olacak. Şimdi o günü örgütlemek üzere fabrikalarımıza, atölyelerimize, liselerimize, üniversitelerimize dönüyoruz. Bir kez daha haykıralım geleceğimiz işçi sınıfındadır, geleceğimiz sosyalizmdedir” dedi.

Etkinlik, Çanakkale Emek Gençliği'nin müzik dinletisi ile son buldu. (Çanakkale/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP, ODTÜ'de barajı aştı

SONRAKİ HABER

Dersim’de 6 Mayıs: ‘Denizlerin mirasıyla bir aradayız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...