06 Mayıs 2015 17:38

'İdamlarınız sökmedi, baskılarınız da sökmeyecek'

Mersin Emek Gençliği 'İdamlarınız sökmedi baskılarınız da sökmeyecek' pankartı ile 1972 yılının 6 Mayısında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ı andı.

Paylaş

Mersin Emek Gençliği “İdamlarınız sökmedi baskılarınız da sökmeyecek” pankartı ile 1972 yılının 6 Mayısında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ı andı. Özgür Çocuk Parkı'ndaki basın açıklamasını Mersin Emek Gençliği İl Yöneticisi Şebnem Yurtman okudu.

Yurtman Türk ve Kürt halklarının kardeşliği için tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye için  insanın insanı sömürmediği bir dünya için sosyalizm için mücadele etmiş olan 3 devrimciyi asanların mücadelenin biteceğine inandıklarını fakat onlara inananların onlardan aldığı mirası 43 yıldır her 6 Mayıs’ta meydanları dolduran binlerce Deniz, Yusuf, Hüseyin’le karşılaştıklarını söyledi.

43 yıldır pek çok hükümetin iktidara gelip geçtiğini ancak Denizlerin uğruna mücadele ettiği şeylerin değişmediğini söyleyen Yurtman “O günden bugüne ülkemizdeki NATO üsleri, füze kalkanları olduğu yerde duruyor” dedi.

Denizlerin her gün yeni bir iş cinayetinin yaşandığı; taşeron sisteminin, esnek ve ucuza çalışmanın, çocuk işçiliğinin giderek yaygınlaştığı biçimiyle sömürünün katlanarak sürmesine karşı koyduklarını “Kahrolsun emperyalizm! Yaşasın Marksizm-Leninizmin yüce ideolojisi” dediklerini,  kendi kaderlerini işçi sınıfının kurtuluşuyla birleştirmiş ve sosyalizme bağlanmış olduklarını söyledi.
Yurtman “Bugün bize düşen de; Denizlerin mücadele mirasının aydınlığında, kendi özgür geleceğimizi kendi ellerimizle yaratmak, baskı ve sömürünün karşısında mücadele etmektir. 6 Mayıs 43 yıldır bir yas günü değil bir mücadele günü olarak takvimlerde yer etmiştir. Bu 6 Mayıs’ta da:
-    Emperyalizm ve işbirlikçilerinin Ortadoğu başta olmak üzere dünyada terör estiren bütün halk düşmanlarının karşısında barış ve kardeşliği haykırmak için
-    'İç Güvenlik' paketiyle birlikte her gün artan devlet terörü, baskı ve şiddet uygulamalarına karşı demokratik bir ülke için,
-    Parasız, bilimsel, demokratik ve ana dilinde eğitim için,
-    Kadına şiddete ve kadın cinayetlerine; cinsel, ulusal ve sınıfsal sömürünün karşısında eşitlik ve özgürlük için, insanın insanı sömürmediği, demokratik ve gerçekten laik bir sistemde yaşayabileceğimiz, gerçek bir özgürlüğü kendi ellerimizle kuracağımız tek toplumsal sistem olan sosyalizm için okullarımızda, işyerlerimizde, sokaklarımızda, alanlarda birleşelim” dedi.
Basın açıklamasından sonra sözü alan Mersin HDP Milletvekili adayı Mehmet Taşçı “Denizlerin mücadelesinin bitmediğini ve bitmeyeceğini yeni Denizlerin her zaman doğduğunu” dile getirerek seçimlerde bu emperyalist güçleri ve işbirlikçilerini durdurmak için HDP çatısı altında birleşmeye çağırdı. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizler Antep’te ortak yürüyüşle anıldı

SONRAKİ HABER

Eskişehir 3 Fidan’ı unutmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...