06 Mayıs 2015 17:17

Denizler Adana’da anıldı: 'Yas değil mücadele günü'

Paylaş

Devrimci önderler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan katledilişlerinin 43’üncü yılında Adana’da yürüyüşle anıldı.

Emek Gençliği’nin çağrısı ile bir araya gelen gençlik örgütleri, çeşitli siyasi partiler ve sendikalar 5 Ocak Meydanı’ndan İnönü Parkı’na yürüdü. Yürüyüşte “Emperyalistler, İşbirlikçiler 6’ncı filoyu unutmayın”, Yusuf, Hüseyin, Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz” sloganları atıldı.

YAS DEĞİL MÜCADELE GÜNÜ

 İnönü Parkı’nda basın açıklamasını okuyan Emek Gençliği üyesi Selin Kesen, 6 Mayıs’ın yas gün değil mücadele günü olduğunu vurgulayarak “Onlar Türk ve Kürt halklarının kardeşliği için, tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye için, barbarlığın karşısında sosyalizm için mücadele ettiler” dedi.

43 yıl boyunca gelip giden hükümetlerin ortak özelliğinin sermaye ve düzen temsilciliği olduğunu vurgulayan Kesen, “Emperyalizmin işbirlikçiliği AKP ile en ileriden sürüyor. Halklar, emperyalist barbarlığın gölgesinde katlediliyor. En büyük desteği Türkiye’den aldığı ayan beyan ortada olan IŞİD, El Nusra gibi çeteler Ortadoğu halklarına kan kusturuyor” şeklinde konuştu.

Denizlerin mücadele mirasının aydınlığında kendi özgür geleceklerini kendi ellerinde yaratacaklarını ifade eden Kesen, “Bize düşen Ortadoğu başta olmak üzere terör estiren tüm halk düşmanlarının karşısında barış ve kardeşliği haykırmak, İç Güvenlik Paketi ile artan baskı ve şiddet uygulamalarına karşı demokratik bir ülke, parasız, bilimsel, anadilinde eğitim için, kadın özgürlüğü için, sosyalizm için mücadeledir” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'deki 6 Mayıs anmasında şovenizme tepki

SONRAKİ HABER

Denizler Antep’te ortak yürüyüşle anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...