06 Mayıs 2015 17:11

Denizli'deki 6 Mayıs anmasında şovenizme tepki

Denizli’de emek ve demokrasi güçleri idam edilişlerinin 43. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı. ‘3 fidan’ için toplanan sendikalar, kitle örgütleri ve siyasi partiler Candoğan Parkı’ndan Çınar Meydanı’na yürüdü.

Paylaş

Denizli’de emek ve demokrasi güçleri idam edilişlerinin 43. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı.
‘3 fidan’ için toplanan sendikalar, kitle örgütleri ve siyasi partiler Candoğan Parkı’ndan Çınar Meydanı’na yürüdü.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Emek Gençliği’nden Hilmi Mıynat,  Denizlerin “Türk ve Kürt halklarının kardeşliği için, tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye için, insanın insanı sömürmediği bir dünya için, sosyalizm için mücadele ettiğini” hatırlattı.

Mıynat, “Onları astıklarında mücadelenin biteceğine inananlar, onlardan aldıkları mirasla 43 yıldır her 6 Mayıs’ta meydanları dolduran binlerce Deniz, Yusuf ve Hüseyin’le karşılaştılar” dedi.

Denizlerin idamında ‘evet’ oyu kullanan Vatan Partisi Denizli 1. sıra milletvekili adayı Hasan Korkmazcan’a dikkat çeken Mıynat, “Safı belli olan Vatan Partisinin, kendisini Denizlerle aynı safta görmesi gülünçtür, kabul edilemezdir” ifadesini kullandı.

Deniz Gezmiş’in son sözlerinde yer alan "Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi" ibaresini hatırlatan Mıynat, "Hasan Korkmazcan ve benzeri samimiyetsizlerin 6 Mayıs gibi günlerde teşhir edilmesinin önemine" dikkat çekti.

Mıynat, “6 Mayıs, bizim açımızdan, Denizlerin mücadelesini günümüz mücadelesiyle birleştirmenin günü olması dışında, şovenizmle mücadele için de özel bir öneme sahiptir. Bugün için Deniz'lerle anı safta olmak; bir halkın öldüğünü, bir başka halkın yaşadığını kanıtlamaya çalıştığı siyasal bir atmosferde her iki halkın taleplerine kardeşçe sahip çıkmak, halkların talepleriyle halklarla aynı safta yer almaktır” dedi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de emek ve demokrasi güçleri 'Üç Fidan'ı andı

SONRAKİ HABER

Denizler Adana’da anıldı: 'Yas değil mücadele günü'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...