06 Mayıs 2015 16:26

Üç Fidan için Bolu'da yüzlerce genç buluştu

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam sehpasında katledilmelerinin 43. yılında Bolu'da yüzlerce genç tarafından anıldı.

Paylaş

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam sehpasında katledilmelerinin 43. yılında Bolu'da yüzlerce genç tarafından anıldı.

Emek Gençliği, FKF, Gençlik Muhalefeti, HDP Gençliği, Komünist Gençlik ve SGDF'nin çağrısıyla gerçekleşen anmada Bankalar önünden Kardelen Meydanı'na yüründü.

Kitle sık sık  "Yusuf Hüseyin Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz, Yaşasın halkların kardeşliği, Kahrolsun ABD emperyalizmi" sloganlarını attı.

Kardelen meydanında gerçekleşen basın açıklamasını Emek Gençliği İl Yöneticisi Müşerref Özbakır okudu.

Özbakır "Denizlerin mücadele mirasının aydınlığında, kendi özgür geleceğimizi kendi ellerimizle yaratmak, baskı ve sömürünün karşısında mücadele etmektir. 6 Mayıs 43 yıldır bir yas günü değil bir mücadele günü olarak takvimlerde yer etmiştir.

Bu 6 Mayıs’ta da:
- Emperyalizm ve işbirlikçilerinin Ortadoğu başta olmak üzere Dünyada terör estiren bütün halk düşmanlarının karşısında barış ve kardeşliği haykırmak için
- Son olarak yasalaşan 'İç Güvenlik' paketiyle birlikte hergün artan devlet terörü, baskı ve şiddet uygulamalarına karşı demokratik bir ülke için
- Parasız, bilimsel, demokratik ve ana dilinde eğitim için
- Kadına şiddete ve kadın cinayetlerine; cinsel, ulusal ve sınıfsal sömürünün karşısında eşitlik ve özgürlük için
- İnsanın insanı sömürmediği, demokratik ve gerçekten laik bir sistemde yaşayabileceğimiz, gerçek bir özgürlüğü kendi ellerimizle kuracağımız tek toplumsal sistem olan sosyalizm için
Okullarımızda, işyerlerimizde, sokaklarımızda, alanlarda birleşelim" dedi. (Bolu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP, Ağrı'da da hüsrana uğradı

SONRAKİ HABER

CHP Kayseri İl Başkanı: Denizler'in idamına 'evet' diyen CHP'lilerden utanıyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...