06 Mayıs 2015 16:00

AKP, Ağrı'da da hüsrana uğradı

AKP’nin günlerdir propagandasını yaptığı Ağrı mitingi sönük geçerken, AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu miting alanı dışında bekleyen bir grup tarafından yuhalandı.

Paylaş

Genel seçimler öncesi, seçimin ilk provokasyonunun yaşandığı Ağrı’da AKP’nin yapacağı miting merakla beklenirken Ağrılılar, mitinge ilgi göstermedi. Böylece Batman, Mardin, Siirt ve Diyarbakır gibi kentlerden sonra AKP ve Erdoğan'ın bölgede düzenlediği mitingler içerisinde sönük geçen illere Ağrı da eklenmiş oldu.

Sabah saatlerinden beri mitingin yapılacağı alanın etrafı bariyerle kapatılarak alan AKP bayrakları ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun posterleri ile süslendi. Yapılacak miting nedeni ile kent merkezi adeta polis ablukasına alınırken il girişlerinde de arama noktaları kuruldu. Mitinge iki saat kala sahneden çalınan müziklerle yurttaşlar alana davet edilmesine rağmen yurttaşlar ilgi göstermedi.

Mitingin başlama saati olan 16.00’da alandaki kitlenin sayısı bini geçmemesinden dolayı AKP mitingi saatinde başlamadı. Yaklaşık iki saat rötarlı başlayan mitinge katılım sayısı birkaç bini aşmadı. Davutoğlu’nun sahneye çıkması ile miting alanına giriş noktasında bekleyen bir grup ise Davutoğlu’nu yuhaladı. Polis, Davutoğlu’nu yuhalayan gruba saldırarak, olay yerinden uzaklaştırdı.

Miting sonrası Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık "Mv.Adayımız Berdan Öztürk'ün ofisinden "çay keyfiyle" izlediğimiz AKP mitingi bize göstermiştir ki Ağrı'da 4-0 yapacağız..Teşekkürler Ağrı!" tweet'ini attı. (Ağrı/DİHA)

MİTİNG ÖNCESİ ZAFER İŞARETİ YAPAN KADIN DARBEDİLDİ

ÖNCEKİ HABER

YPG'li Cin ve YPJ'li Gök'ü binler defnetti

SONRAKİ HABER

Üç Fidan için Bolu'da yüzlerce genç buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...