06 Mayıs 2015 12:55

Sözler tutulmadı, işçi yeniden ‘açlık grevi’ dedi

Eyüp Bağları Sulama Birliği işçileri, hakları için başlattıkları ve AKP’nin çözüm sözü üzerine sonlandırdıkları açlık grevini, sözlerin tutulmaması üzerine yeniden başlatma kararı aldı.

Paylaş

Özkan ZÜLFİKAR
Elazığ

Eyüp Bağları Sulama Birliği işçileri, hakları için başlattıkları ve AKP’nin çözüm sözü üzerine sonlandırdıkları açlık grevini, sözlerin tutulmaması üzerine yeniden başlatma kararı aldı.

Elazığ’da 2004 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Uluova’nın sulanması için kurulan Eyüp Bağları Sulama Birliği, 2010 yılında faiziyle birlikte yaklaşık 20 milyon lira elektrik borcunu ödeyemeyince tasfiye edilmişti. Sulama birliğinde çalışan 26 işçi ise paralarını alamamış ve başka kurumlarda da istihdam edilmemişlerdi. Yaklaşık 6 yıldır işsiz kalan işçiler 24 Martta Beyazçeşme Mahallesinde boş bir dükkanda açlık grevi başlatmışlardı. 6 gün süren greve çeşitli siyasi partiler sendikalar ve kurumlar destek verirken 29 Mart 2015 tarihinde grevdeki işçiler AKP İl Başkanı Nusret Çoban’ın ‘sorunu çözeceğiz’ sözü üzerine açlık grevini sona erdirmişti.

AKP SÖZÜNÜ TUTMADI

Gazetemize konuşan Eyüp Bağları Sulama Birliği işçisi ve işçilerin sözcüsü Süleyman Tanış, ertelenen grevi 8 Mayıs’ta yeniden başlatacaklarını duyurdu. Tanış “29 Martta AKP İl Başkanı Sayın Nusret Çoban, ‘Ben Elazığ’ın başbakanı olarak söz veriyorum. Sorununuzu çözeceğim’ dedi. Biz de inanıp grevi erteledik. ‘Sözünüzü tutmazsanız greve devam edeceğiz’ dedik. Gelinen aşamada söz tutulmadı ve biz de yeniden açlık grevine başlama kararı aldık” dedi. Beyazçeşme Mahallesinde kiraladıkları dükkanda açlık grevine devam edeceklerini söyleyen Tanış, “Artık, AKP bize yarın iş başı yapıyorsunuz derse, biz yarına kadar orda olacağız” dedi.

KÖLE OLMAK İSTEMİYORUZ

 “Bu olayın bu noktaya gelmesinin nedeni 2009 Haziran ayında Sulama Birliği Başkanı Ahmet Baki Karışmaz’ın dönemin başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etmesiydi” diyen Tanış, olayın geçmişe dayalı bir kinden kaynaklandığını söyledi. Tanış, “Ne yazık ki personel günah keçisi ilan edilmiştir” dedi. Yaklaşık 6 yıl devletin kadrolu işçileri olduklarını ve şu anda da işsiz olmalarına rağmen DSİ 9. Bölge personeli olarak göründükleriini söyleyen Tanış, “Tüm özlük haklarımız kanunsuz bir şekilde elimizden alınmaya çalışıldı ve bizlere köle muamelesi yapıldı. Bizler 21. yüzyılın Türkiye’sinde köle olmak istemiyoruz. Köle olmamak için de gerekirse açlık grevinde ölmek bizim için şeref olacaktır” dedi.       

ÖNCEKİ HABER

AKP mitinginde zafer işareti yapan kadın darbedildi

SONRAKİ HABER

Ankapark’ın dinozorlarına 8,6 milyon lira ödenmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa