06 Mayıs 2015 12:32

Nasrallah: Suriye'ye karşı psikolojik savaş yürütülüyor

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Salı akşamı yaptığı konuşmada Suriye’deki gelişmelere değindi. Suriye aleyhinde psikolojik savaş yürütüldüğünü söyleyen Nasrallah, Kalamun Operasyonu hakkında da konuştu.

Paylaş

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Salı akşamı yaptığı konuşmada Suriye’deki gelişmelere değindi. Uzun süredir gündemde olan Kalamun Operasyonu’na dair konuşan Nasrallah, operasyonu başlatmak için Lübnan’da ulusal bir konsensüs oluşmasını bekleyemeyeceklerini söyledi.

Nasrallah, “Terörist gruplara karşı koyarken Lübnan’daki konsensüsü bekleseydik bugün Lübnan’ın birçok yerinde tekfirci gruplar olurdu” dedi.

Ordu ve devletin IŞİD ve el Nusra Cephesi gibi grupların tehdidine yeterince yanıt veremediğini vurgulayan Nasrallah, saldırının ne zaman başlayacağına dair bir tarih vermedi. Hizbullah Genel Sekreteri, “Teröristlerle Kalamun’da karşılaşacağız ve onları yeneceğiz” dedi.

‘PSİKOLOJİK SAVAŞ YÜRÜTÜLÜYOR'

Nasrallah, İdlip kent merkezi ve Cisr eş Şuğur’un el Nusra’nın eline geçmesinden sonra ‘Suriye yeniliyor’ dedirtmek isteyen bir psikolojik savaşın yürütüldüğünü belirtti. Nasrallah bunun amacının Suriye ordusunun direncini kırmak olduğunu söyledi.
İran ve Rusya’nın Suriye’den vazgeçtiği yönlü iddiaların da doğru olmadığını ifade eden Nasrallah, sahada zaman zaman yenilgilerin olabileceğini ama bunun savaşın yitirildiği anlamına gelmeyeceğini vurguladı.

Nasrallah, Suriye’yi, Lübnan’ı ve Filistin’i korumaya devam edeceklerini belirtti.

‘ABD IRAK’I BÖLMEK İSTİYOR’

Hizbullah Genel Sekreteri, ABD ve İsrail’in Irak’ı parçalama projesi kapsamında Sünni ve Kürt grupları silahlandırdığını da söyledi. Nasrallah, sadece belli kesimleri silahlandırmanın ABD’nin Irak ordusunun IŞİD’e bir bütün olarak karşı koymasını engelleme niyetini gözler önüne serdiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kristal-İş üyeleri: Böyle giderse sonumuz Türk Metal olur

SONRAKİ HABER

Esad: Suriyelilere yönelik Osmanlı katliamları farklı isimlerle devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...