06 Mayıs 2015 11:47

Kedi öldürene 3 yıl hapis

Paylaş

Eskişehir’de sahiplendiği kediyi evinde bıçakladıktan sonra kafasını dolu su damacanasıyla ezerek öldürdüğü belirtilen ve görüntüleri sosyal paylaşım sitesinde yayımlanan Üniversite Öğrencisi 21 yaşındaki Mustafa Can Aksoy, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada konuşan sanık Mustafa Can Aksoy duruşmada “Suçumu kabul ettim. Olaydan dolayı pişmanım. Sürekli hayvan öldüren bir insan değilim. Evimde halen kedi ve köpek besliyorum. Böyle bir insan olsaydım bunlara bakmazdım. Benim psikolojik rahatsızlığım yoktur. Cezamın ertelenmesini talep ediyorum” dedi.

Mahkeme sanık Mustafa Can Aksoy’u ‘Haklı bir neden olmaksızın sahipli hayvanı öldürme’ suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Küçükfidancı, sanığın pişmanlığını samimi bulmayarak cezada indirime gitmedi ve cezayı ertelemedi. 

Duruşma sonrası bir açıklama yapan Hayvanlara Adalet Platformu Sözcüsü Avukat Mustafa Çakı, “Bu kararla kanun koyucunun yargıya verdiği takdir yetkisinin, bu defa fail lehine işletilmediğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. (Eskişehir/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Muşlular Davutoğlu'ya sırtını döndü

SONRAKİ HABER

Süryani aile: Rakka'da inanç merkezleri yok edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...