06 Mayıs 2015 11:21

Mahallebaşı'nda AKP'ye yer yok

Seçim çalışmaları için Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Erzurum'un Mahallebaşı semtinde seçim irtibat bürosu açmak isteyen AKP, yer bulamıyor.

Paylaş

Erzurum'da Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı semtlerin başında gelen merkez Palandöken ilçesine bağlı Mahallebaşı semtinde, AKP seçim irtibat bürosu açmak için mekan bulamıyor. AKP'li il ve ilçe yöneticileri semtte bulunan her kahve ve iş yeri sahiplerine yüklü miktarda para teklif etmelerine rağmen büro için yer verilmiyor. En son çare olarak AKP'li milletvekili adayı ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın devreye girdiği belirtildi.

Seçime çok kısa bir süre kalmasına rağmen teklif edilen yüklü miktar parayı geri çeviren semt sakinleri, AKP'nin politikalarına tepki amacıyla böyle bir tutum içine girdiği belirtildi. İsmini vermek istemeyen bir esnaf, 2002 yılından beri AKP il ve ilçe yöneticileriyle birlikte hareket ettiğini ve her seçimde iş yerini AKP için irtibat bürosuna çevirdiği belirterek, bu seçimde AKP'nin gerçek yüzünü gördüğünü ve iş yerini AKP'ye vermeyeceğini söyledi. Esnaf, "2002 yılından beri AKP'nin içindeydim. Her seçimde iş yerimi AKP için çok cüzi bir miktara büro olarak veriyordum ama bu seçimde bana çok kez çok yüklü para teklifleriyle geldiler. Tekliflerini kabul etmedim ve etmeyeceğim. Vermememdeki en önemli neden ise Cumhurbaşkanı Erdoğan halen çıkıp 'Kürt sorunu yoktur' demesi. Onların gerçek yüzlerini gördüm artık" ifadesinde bulundu. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yangına itfaiye ve TOMA birlikte müdahale etti

SONRAKİ HABER

‘İşçi sınıfı ile Kürt halkı arasındaki ittifak önemlidir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...