06 Mayıs 2015 11:15

Erzin'de HDP'ye saldıran şahıs polis çocuğu çıktı

Erzin'de HDP'nin seçim irtibat bürosuna saldıran şahıs polis çocuğu çıktı. Kamera kayıtlarından tespit edilerek gözaltına alınan Ö.E. isimli saldırgan şahıs, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Paylaş

Hatay'ın Erzin ilçesinde HDP'nin seçim irtibat bürosuna saldırı düzenleyen şahıs polis memurunun oğlu çıktı. Geçtiğimiz günlerde HDP'nin Erzin ilçe merkezinde açtığı seçim irtibat bürosuna ırkçı bir grup tarafından saldırı düzenlenerek, HDP bayrakları yakılmıştı. HDP'lilerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, seçim bürosuna yakın bulunan bir iş yerinin kamera kayıtlarını inceleyen polis saldırıyı düzenleyenin şahsın Ö.E. isimli kişi olduğu tespit edildi. Erzurum'da görev yapan bir polis memurunun oğlu olduğu ortaya çıkan Ö.E. gözaltına alına alındıktan sonra serbest bırakılırken, Ö.E.'nin savunmasında psikolojik sorunlarının olduğunu iddia ettiği belirtildi. 

HDP Erzin İlçe Eşbaşkanı Diyadin Sırça ise Ö.E.'nin yönlendirildiğini belirterek, "Bu kişinin bu saldırıyı tek başına yapabileceğine inanmıyoruz. Planlanmış bir saldırı" dedi. Ö.E.'nin polis çocuğu olmasının da dikkat çekici olduğunu belirten Sırça, söz konusu şahıs ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Partilerinin hemen her gün yeni bir saldırı ile karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Sırça, saldırıların organize saldırılar olduğunu ve kabul edilmeyeceğini söyledi. (Hatay/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Üç fidan Dicle Üniversitesi'nde anıldı

SONRAKİ HABER

Yangına itfaiye ve TOMA birlikte müdahale etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...