06 Mayıs 2015 11:13

Üç fidan Dicle Üniversitesi'nde anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Diyarbakır’da da anıldı.

Paylaş

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Diyarbakır’da da anıldı.  Emek Gençliğinin çağrısıyla Dicle Üniversitesinde yapılan anmaya Dicle Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği ve Tarih ve Gençlik Topluluğu da destek verdi. 

Öğrenciler İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi kantinlerinden anmanın yapılacağı alana “Yusuf, Hüseyin, Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz”, ‘Gençlik gelecek gelecek sosyalizm’, ‘Bijî berxwedana Kobanê’ sloganlarıyla yürüdü.

Eğitim Fakültesi önündeki alanda yapılan anma devrim ve sosyalizm mücadelesinde hayatını kaybedenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Anmada konuşan Emek Gençliği Yöneticisi, “Deniz, Yusuf, Hüseyin Türk ve Kürt halklarının kardeşliği için, insanın insanı sömürmediği bir dünya için sosyalizm için mücadele etmişlerdi. Onların mücadele gerekçesi halen varlığını koruyor” dedi. Emperyalist iş birlikçiliğinin AKP eliyle sürdürüldüğünü ifade eden genç, Türkiye’nin desteğiyle “En büyük desteği Türkiye’den aldığı ayan beyan ortada olan IŞİD, el Nusra gibi çeteleri Kobanê’de olduğu gibi halkımızın demokratik kazanımlarını yok etmek için pervasızca saldırıyor; Ortadoğu’nun bütün mazlum halklarına kan kusturuyor” dedi. Kapitalist sömürü düzeninin en vahşi döneminin yaşandığını kaydeden genç, “İşte Denizler tam da buna karşı kendi kaderlerini işçi sınıfının kurtuluşuyla birleştirmiş, halkların tam hak eşitliğine dayalı kardeşliğine ve sosyalizme bağlanmışlardı” dedi. Genç, son olarak  “Tüm ezilen halkların kendi kaderini tayin hakkı için, parasız, bilimsel, demokratik ve ana dilinde eğitim için, kadına şiddete ve kadın cinayetlerine, cinsel, ulusal ve sınıfsal sömürüye karşı, insanın insanı sömürmediği, demokratik ve gerçekten laik bir sistemde yaşayabileceğimiz, gerçek bir özgürlüğü kendi ellerimizle kuracağımız tek toplumsal sistem olan sosyalizm için okullarımızda, işyerlerimizde, sokaklarımızda, alanlarda birleşme çağrısı yapıyoruz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bismil'de ev baskınları: 16 gözaltı

SONRAKİ HABER

Erzin'de HDP'ye saldıran şahıs polis çocuğu çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...