06 Mayıs 2015 10:16

Gül Davutoğlu krizine Arınç da katıldı

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında süren Pensilvanya krizine Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç da katıldı. Arınç her ikisinin de doğru söylediğini belirtti.  

Arınç, Davutoğlu’nun 2013’te Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Pensilvanya’da Fethullah Gülen’e yaptığı ziyaretten Gül’ün de bilgisi olduğunu öne süren, ancak Gül tarafından yalanlanmasına ilişkin olarak, ‘Sayın Başbakanımızın sözleri mutlaka doğrudur. Sayın 11. Cumhurbaşkanımızın sözleri de mutlaka doğrudur’’ dedi. 

NE OLMUŞTU?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2013’te Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Pensilvanya’da Fethullah Gülen ile ilgili yaptığı görüşmeyi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve  Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde olduğunu söylemişti. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, 2013 yılında Fethullah Gülen ile görüşmesini sonradan öğrendiğini açıklamıştı. Daha sonra Davutoğlu, “Gül’den izin almadan hiçbir şehre gitmedim” ifadesinde bulunmuştu. Gül’de “Benim de zihnim berrak; ayrıca konu hakkında önceden haberdar edilmediğim için, öğrendiğimde duyduğum ve etrafımla da paylaştığım rahatsızlık yüzünden de unutmam mümkün değil’’ sözlerini söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Balyoz Ana Davası'nda gerekçeli karar açıklandı

SONRAKİ HABER

Öğrenciler, Zilan Katliamı’nın izini sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...