05 Ağustos 2011 08:37

Mis sokak esnafı kepenk kapattı

Beyoğlu Mis Sokak esnafı belediyenin masa sandalye uygulamasını protesto için dün bir günlük kepenk kapattı. Basın açıklaması yapan esnaf, Beyoğlu Belediyesine yürüdü.Beyoğlu Belediyesinin masa sandalye uygulamasını protesto eden İstiklal Caddesi Mis Sokak esnafı 1 günlük kepenk kapattı. Bar, büfe ve cafeteryalar kep

Mis sokak esnafı kepenk kapattı
Paylaş

Beyoğlu Belediyesinin masa sandalye uygulamasını protesto eden İstiklal Caddesi Mis Sokak esnafı 1 günlük kepenk kapattı. Bar, büfe ve cafeteryalar kepenklerinin üzerine “Kapattık. İBB ve Beyoğlu Belediyesinin işgaliye uygulamalarını protesto için bir günlük kepenklerimizi kapattık. Mis Sokak Esnafı” yazılı afişler astı.

Sokak ortasında toplanan grup adına bir açıklama yapan Ahu Yükselen, 20 Temmuz 2011 günü Beyoğlu Belediyesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekibi ile birlikte, Beyoğlu’nun bütün önemli sokakları gibi Mis Sokak’a da gelerek “sorgusuz sualsiz, hiçbir tebligatta bulunmadan işgaliye ruhsatı dahilindeki” masa ve sandalyelerini kaldırdığını söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜLER

Basın açıklamasının ardından yaklaşık yüz kişilik grup İstiklal Caddesi üzerinden Beyoğlu Belediyesine doğru yürüyüşe geçti. Grup yürüyüş boyunca “Esnaf burada belediye nerede” sloganları attı. Belediye önüne gelen esnafları temsilen bir grup Belediye ile görüşme yaptı. Yaklaşık bir saatlik görüşmenin ardından belediyedeki esnaf temsilcileri dışarı çıktı. Başkanla yaptıkları görüşmeyi aktaran Ahu Yükselen, Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın 3 masa konulması gereken yere 6 masa konulmasından çok şikayet aldığını söylediğini iletti. Demircan’ın yeni bir yapılandırmaya gideceklerini söylediğini ancak bununla ilgili bir tarih vermediğini ifade eden Yükselen, “Bir düzenlemeye gideceklerini ama biraz zaman gerektiğini söyledi. Herkes personelini azaltıyor. Satış yapamıyoruz. Başkan zabıtanın bir çok konuda uyardığından ancak işletmelerin buna riayet etmediğinden yakındı. En kısa zamanda sokağı ziyarete geleceğini söyledi” şeklinde konuştu.

SIRADA GALATA MI VAR?

Bu arada eylem öncesinde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın Galata esnafı ile Galata Kulesi’nde görüşme yapacağı duyumunu alan Mis sokak esnafı Başkanla görüşmek için Galata Kulesi’ne geldi. Mis sokak esnafının geldiğini haber alan Beyoğlu Belediye Başkanı, Galata Kulesi’ne gelmekten vazgeçti. Başkan kendisini bekleyen Galata esnafını bir minibüsle aldırarak belediyeye getirtti.

Gazetecilerin görüntü almasına tepki gösteren esnafların “Kendilerinin masa sandalye için gelmediklerini, Galata Kulesi civarında ‘Sabahlara kadar gürültü yaparak oturanları’ görüşmek için geldiklerini söylemesi ise “Sırada Galata mı var?​” sorusunu akıllara getirdi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Sümela’da ayine izin çıktı

SONRAKİ HABER

Elektrikte sayaç oyunu durdurulsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...