06 Mayıs 2015 05:29

HDP Uşak adayı haftanın 3 günü pazarda diğer günler ise seçim çalışmalarında

Paylaş

HDP'nin  Uşak milletvekili adaylarının Mustafa Kızıldağ, haftanın 3 günü ailesinin geçimini sağlamak için pazarda elbise satarken, geri kalan günlerinde ise seçim çalışmalarını yürütüyor. Diğer milletvekili adayı ise ailesi tarafından 13 yaşında zorla evlendirilip, 3 çocuk annesi olan Hanife Güzel.

349 bin 900 nüfusa sahip Uşak'ta 7 Haziran'da 248 bin 432 seçmen sandık başına gidip, oy kullanacak. Yaklaşık 30 bin üniversite öğrencisinin de öğrenim gördüğü kentte, ilk defa 30 Mart 2014 yerel seçimlerde seçime giren HDP, 800'e yakın oy aldı. Cumhurbaşkanı seçimlerde ise oy sayısı 6 bine yükseldi. Giderek ilgi ve çekim merkezi haline gelmesi nedeniyle birçok kentte saldırılara maruz kalan HDP'ye dönük olarak Uşak'ta da geçtiğimiz günlerden bir saldırı olayı yaşanmasına rağmen, kentteki seçim çalışmaları seferberlik ruhu ile sürdürülmeye devam ediliyor.

Partinin kentten gösterdiği iki milletvekili adayından biri olan Mustafa Kızıldağ, 1982 yılında siyasi ve ekonomik sorunlardan kaynaklı ailesiyle birlikte Ağrı'dan kente göç etmiş bir isim. 

Bir dönem HADEP İl yöneticiliği ve Özgür Toplum Partisi (ÖDP) İl Başkanlığı yapan evli ve 7 çocuk babası Kızıldağ, haftanın 4 günü seçim çalışmaları yürütüp, 3 günü pazarcılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan bir milletvekili adayı. HDP'nin kentte örgütlenme çalışmaları içerisinde aktif olarak yer alan Kızıldağ, şimdi ise milletvekili adaylığı ile çalışmalarını büyük bir azimle sürdürüyor. 

HDP ile birlikte Uşak'ta yıllar sonra siyasi bir hareketlilik yaşandığını dile getiren Kızıldağ, Uşak'ı yakından tanıyan biri olarak kent halkının HDP'ye ılımlı yaklaştığını ve seçim çalışmalarını olumlu bir şekilde başladıklarını ifade etti.

Partilerine yönelik gelişen saldırıları, ağırlıklı olarak AKP'lilerin organize ettiğini belirten Kızıldağ, "Burada yaşayan Kürtlerin AKP'ye karşı büyük tepkileri var. 'Kobane düştü düşecek' söylemi, AKP iktidarına karşı büyük bir tepki oluşturdu. Kürt halkından daha önce AKP'ye oy veren yurttaşlar bile artık iradelerini HDP'ye yönelik kullanacaklarını belirttiklerini" ifade etti. 

HDP'nin hem Türkiye'de hem de Uşak'ta bir yükselişte olduğunu vurgulayan Kızıldağ, pazarda müşterilerin bile gelip kendisini tebrik ettiğini ve destek vereceklerini dile getirdiklerini belirterek, temennilerin ise HDP'nin barajı aşması olduğu yönünde olduğunu kaydetti.

'KADIN ÖZGÜR OLMADAN, TOPLUM ÖZGÜR OLMAZ'

HDP'nin kentten gösterdiği diğer milletvekili adayı ise Hanife Güzel. 13 yaşında zorla evlendirilen evlenen ve 3 çocuk annesi olan Güzel, Van'da yaşasa da siyasete ilk defa adım attığı partisi HDP tarafından kentten aday olarak gösterildi. Adaylığının gerekçelerinin başında kadının, özgür olmadan toplumun özgür olamayacağı gerçeği geldiğini dile getiren Güzel, kendi özgürlüğü ile birlikte halkın özgürlüğü için mücadele etmeye karar verdiğini söyledi.

'UŞAK'TAN ANKARA'YA VEKİL GÖNDERECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı seçimlerde Selahattin Demirtaş'ın 6 bine yakın bir oy almasına rağmen kentte Kürdistan'dan göç eden yaklaşık 20 bin seçmenin olduğuna dikkat çeken Güzel, bugüne kadar diğer partilere yönelmek zorunda kalan bu seçmenlerin artık kendi partilerine dönmelerinin yanı sıra kentteki sosyal demokrat seçmenlerin de partilerine dönük sempatisine şahit olduklarını ifade etti. Güzel, karşılaştığı ilgi ve desteği ise şu sözlerle ifade etti: "Bir kadın olarak Van'dan geldim diye buradaki halk partisine daha çok sahiplenmeye başladı. Onlara bir güç oldum. Diyorlar ki 'Kürdistan'dan bir kadın kalkıp, burada geliyorsa ve haklarımızı savunuyorsa, biz hayli sahipleneceğiz'. Ben de burada bana verilen sorumluluğu en iyi şekilde yürüteceğim " diye konuştu. 
Uşak'ta artık HDP'nin de var olduğunu ve bu yüzden AKP'nin oylarında bir düşüş yaşandığını da dile getiren Güzel, "Burada kapı kapı dolaşacağız, her seçmenin kapısını çalacağız. Bizleri kovanlara onlara da saygı göstereceğiz. Uşak'ta HDP'yi var edeceğiz. Umut ediyoruz ki HDP burada bir vekil çıkarır. Ama eğer biz bu seçimlerde çıkarmasak dahi muhakkak önümüzdeki seçimlerde Uşak'tan Ankara'ya vekil göndereceğiz" diye belirtti. (Uşak/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Mahallede HDP bayrağı asanlara ülkücü saldırı

SONRAKİ HABER

Ağrı Valiliği AKP mitingi için seferber oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...