05 Mayıs 2015 19:59

Ahırkapı'da Hıdrellez şenliği

Paylaş

İstanbul'da Ahırkapı'da düzenlenen “Hıdrellez Şenlikleri"nde renkli görüntüler oluştu. Mahalle sakinleri ile yerli ve yabancı turistler, davul-zurna eşliğinde oynayarak eğlendi. Vatandaşlar, sokak üzerinde kurulan dilek ağaçları ve panolarına, siyaset, para, aşk için dileklerin yazıldığı kağıtlar astı.

Ayasofya Müzesi önünde saat 19.00 sıralarında toplanan Ahırkapı Mahallesi sakinleri ile yerli ve yabancı turistler, davul-zurna eşliğinde oynayarak, Hıdrellez Şenlikleri'nin yapılacağı Ahırkapı Keresteci Hakkı Sokağı'na kadar yürüdü. 

Bolluk ve bereketin simgesi, baharın müjdecisi olarak kabul edilen bayram dolayısıyla rengarenk ve farklı kıyafetler giyen, başlarına çiçekler takan vatandaşlar, sokakta gönüllerince oynayarak saatlerce eğlendi. 

Yerli ve yabancı turistlerin klarnet, zurna ve darbuka eşliğinde Roman havasını oynamaya çalışması ise ortaya renkli görüntüler çıkardı.

Vatandaşlar, dileklerini yazdıkları kağıtları, sokak üzerinde kurulan dilek ağacı ve panolarına astı. 

Seçim atmosferinden etkilenen bazı vatandaşların siyasete ilişkin dileklerde bulunması dikkat çekti. 

DHA'ya konuşan vatandaşlardan kimisi HDP'nin barajı aşması, kimisi CHP'nin iktidar olması, kimisi de AKP'nin iktidardan gitmesi için dileklerde bulunduklarını ifade etti. 

Siyaset dışında, kendisi için tiyatro salonu ve ev isteyen, aşk, sağlık, mutluluk, para dileklerinde bulunanlar da oldu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

DEP'li eski ekil 21 yıl sonra memleketine döndü

SONRAKİ HABER

Tramvay Barlar Sokağı’nı yıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...