05 Mayıs 2015 18:56

Birbirimizden farklıyız ama birlikte mücadele edeceğiz

Paylaş

Beyar ÖZALP
Van

Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl daha kitlesel kutlanan 1 Mayıs’a gençlerin katılımı da yoğun oldu. Van’da kutlanan 1 Mayıs’a talepleriyle katılan gençlerle 1 Mayıs’ı ve taleplerini konuştuk. 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi  olan Özge Özdemir, geleceğin işçi ve emekçileri olarak  işçilerle birlik olmak için demokratik, ana dilinde eğitim, güvenceli gelecek talepleriyle 1  Mayıs’a katıldıklarını söyledi.

Meslek lisesi mezunu olan ve üniversitelere giriş sınavlarına hazırlanan Zelal Sarı 1 mayıs’ta alanlarda olan işçi ve emekçiler gibi insanca yaşayabilmek için 1 mayısa katıldığını bellirtti. Meslek liseliler olarak daha okul sıralarındayken emeklerinin stajlarla sömürüldüğünü belirten Sarı , geleceğin işsiz ya da açlık sınırının altında asgari ücretle çalışacak emekçileri olarak, Emek Partisi’yle işçi ve emekçilerle birlikte alanlarda taleplerini haykırdıklarını söyledi. 

Alevi yada türbanlı olmalarının talepleri için beraber mücadele etmelerinin önünde engel olmadığını söyleyen Özge Özdemir, “Sistem bizi ezip, sömürürken inançlarımıza göre ayırmıyor. Farklılıklarımızı ortaya atıp birleşmemizi, ortaklaşmamızı engellemeye çalışıyor” dedi. Gelecek kaygısı olan gençler olarak farklılıklarının hiçbir zaman ortak mücadele etmelerine engel olmayacağını söyleyen Zelal Sarı, “Ben türbanlı biriyim ve insanların algılarına karşı bir çok arkadaşımla mücadele ediyorum. Bir çok insana da bu farklılıkların mücadele alanında hiçbir anlamı olmadığını göstermeye çabalıyorum” diye konuştu.

AKP HALKLARI BİRBİRİNE DÜŞMANLAŞTIRIYOR

AKP iktidarının  kutuplaştırma politikalarını eleştiren Özge Özdemir ve Zelal Sarı, AKP’nin halkları ve mezhepleri birbirine düşmanlaştırdığını söylüyor.  AKP iktidarının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sünni halkı inançları üzerinden kendisine yedeklemeye çalıştığını, bunu başaramayınca da halkları birbirinden ayrıştırmayı, mezhepler ve diller üzerinden düşmanlaştırmasyı hedeflediğini söyleyen Özge Özdemir, “AKP, kendinden olmayanı yok sayıyor” dedi. 

AKP iktidarının 12 yıllık iktidarı boyunca, koltuğunu koruyabilmek amacıyla insanları hep inançları üzerinden vurduğunu söyleyen Sarı, “AKP’nin işçileri emekçileri ve halkları ayrıştırma politikasına  karşı, birleştirici güç işçi sınıfının  partisi olan Emek Partisi’dir. Gençler olarak 1 mayıs alanları ve diğer her alanda taleplerimizi işçi sınıfıyla birlikte dile getireceğiz” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş hakkında gerçek dışı telefon mesajları atılıyor

SONRAKİ HABER

DEP'li eski ekil 21 yıl sonra memleketine döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...