05 Mayıs 2015 15:55

YSK'den HDP'nin 'Erdoğan uyarılsın' başvurusuna aynı gün ret

Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), HDP'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "seçim yasaklarını açıkça ihlal ettiği gerekçesiyle uyarılması" istemiyle yaptığı başvuruyu aynı gün oybirliğiyle reddetti.

Gerçekleştirdiği miting ve açılışlarda AKP'ye oy isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan için "seçimin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yapılması" ve "Cumhurbaşkanlığı makamının uyarılmasını" istemiyle bugün sabah saatlerinde YSK'ye başvuran Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) bu başvurusu reddedildi. HDP'nin yaptığı başvuruyu, aynı gün görüşerek karara bağlayan YSK, bu kararı da oy birliği ile aldı.

YSK'ye yaptığı başvurusunda 7 Haziran genel seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Anayasa'nın tarafsızlığını bozan nitelikte konuşmalar yaptığına işaret eden HDP, dilekçesinde "Anayasal tarafsızlığına ve tarafsızlık yeminine aykırı olarak iktidar partisi yöneticisi gibi davranmakta, devletin ve dolayısıyla halklarımızın olanaklarını kullanarak açılışlara katılmakta, mitingler düzenlemekte, partimiz ve Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş ile diğer muhalefet ve ana muhalefet partileri ve genel başkanlarının -adlarını ve programlarının içeriğini de anarak- aleyhine açıklamalarda bulunmakta, kutsal dini duyguları istismar edecek biçimde dini semboller kullanmaktadır" diyerek şikayette bulunmuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ’da Denizlerin afişi polis tarafından söküldü

SONRAKİ HABER

Zonguldak’ta öğretmenlerden ‘rotasyon’ tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...