05 Mayıs 2015 09:03

Rize’de HDP'ye saldırının arkasında kimler var?

Fındıklı'da HDP’nin seçim bürosuna yapılan saldırı öncesi, ırkçı grupların büroya, 'Burası Türkiye ya sev ya terk et' yazılı tehdit mektubu gönderdiğini belirten HDP İl Başkanı Mustafa Özsoy, 'Biz bu saldırıların arkasında ülkücülerden daha çok MHP’ye göz kırpan hükümetin olduğunu düşünüyoruz' dedi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisinin (HDP) sistem partilerinin aksine, emek, kadın, gençlik, ekoloji boyutunda sunduğu çözüm önerileri ve “Yeni yaşam” çağrısı Türkiye’nin birçok noktasında ilgi görmeye devam ediyor. HDP’ye yoğun ilginin ve desteğin olduğu kentlerden biri olan Rize’nin Fındıklı ilçesi, HDP seçim bürosuna yönelik ırkçı saldırıları ile gündemde. İlçenin tek caddesinde bulunan seçim irtibat bürosu son bir haftada iki kez saldırıya uğrarken, saldırılar öncesinde seçim bürosunun kapısına, “Burası Türkiye ya sev ya terk et”, “Ne mutlu Türküm diyene” ve “Her Türk asker doğar” yazılı tehdit mektubu bırakıldığı ortaya çıktı.

SALDIRILAR MÜNFERİT

HDP Rize İl Başkanı Mustafa Özsoy, tehdit mektubunu Fındıklı Emniyet Müdürlüğüne gösterdiklerini ve saldırılar konusunda kendilerini uyardıklarını belirterek, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle, güzergah üzerinde olmayan tamamen iç caddede bulunan büroya yapılan saldırının planlı olduğuna dikkat çekti. Emniyet yetkililerin saldırıları “münferit” olarak değerlendirdiğine işaret eden Özsoy, “Saldırılar münferit değil. Kemalpaşa’dan Rize’ye doğru yürümek isteyen grup kentin ön caddesinden yürümek varken arka sokaktan yürüyor. Büromuzun önünden geçerken de bayraklarımızı yakıyorlar, saldırıyorlar. Bayrakların yakılmasına Fındıklı’daki ülkücüler karşı çıkıyor. Görüntülerde de var. Biz bu saldırıların arkasında ülkücülerden daha çok MHP’ye göz kırpan hükümetin olduğunu düşünüyoruz” dedi.

‘ANA AKIM MEDYA YANLIŞ BİLGİLENDİRİYOR’

Saldırı sırasında büroda kimse bulunmadığını belirten Özsoy, ana akım medyada yer alan birçok haberin yalan bilgiler içerdiğine vurgu yaptı. “Medyada yer alan haberlerde seçim bürosunun içinden ırkçı gruba sloganlarla yanıt verildi diye söylemler var” diyen Özsoy, “O sırada seçim büromuz boştu. İçeride kimse yoktu. Irkçı gruba kimse sloganlarla karşılık vermedi. Bu şekilde yanlış bilgiler ile haber yaparak bizi de burada yeniden hedef haline getiriyorlar.  Biz burada demokratik zeminde siyaset yapma derdindeyiz” ifadesinde bulundu.

‘PROVOKASYONLARA GELMEYECEĞİZ’

Rize’de HDP’ye yoğun bir ilginin olduğunu dile getiren Özsoy,  “HDP olarak burada tüm gruplarla konuşuyoruz. Fındıklı’daki sivil halkın ilgisi saldırılardan sonra daha çok arttı. ‘HDP’ye oy vermem’ diyenler bile bize destek olmak için büromuza geliyor. Fındıklı’daki ülkücüler de neredeyse ‘Sizin güvenliğinizi biz sağlayalım’ deme noktasına geldiler. Halk ve siyasi gruplar Rize’de bir gerginlik çıksın istemiyor. Biz de bu provokasyonları boşa çıkartacağız. İstenilen gergin ve çatışmalı süreci Rize’de var etmeyeceğiz” diye konuştu. (RizeDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da hasta yakınları doktoru darbetti

SONRAKİ HABER

Büro emekçileri 13 Mayıs'ta grevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...