05 Mayıs 2015 03:54

Bulls ve Clippers ev sahibi avantajını ele geçirdi

Paylaş

NBA Play-Off Doğu Konferansı yarı finalinde Kevin Love ve JR Smith'in yokluğunda Cleveland Cavaliers, sahasında Chicago Bulls'a 99-92 yenilerek ev sahibi avantajını rakibine kaptırdı.

Maça hızlı başlayan Bulls, 15-2 öne fırlarken, Cavs maç boyu rakibinin gerisinden geldi. JR Smith'in yokluğunda ilk beşte başlayan Mike Miller hem hücumda hem de savunmada bekleneni veremezken LeBron James de hücumda galibiyet için gereken verimlilikte oynayamadı. James, 22'de 9 isabetle 19 sayıda kaldı. Serbest atış çizgisine yalnızca 2 kez gelebildi. 15 ribaunt 9 asistle oynayan James, 6 top kaybetti. Cavs'de Kyrie Irving 30 sayı atarken bu ikilinin en büyük destekçisi Iman Shumpert'tı. Shumpert, 22 sayı üretti.

Bulls'ta ise Paul Gasol 21 sayı 10 ribaunt 4 asist 4 blokla sahanın yıldızıydı. Derrick Rose 25, Jimmy Butler 20 sayıyla oynarken Mike Dunleavy Jr. 13'ü, maçın tonunun belirlendiği ilk çeyrekte olmak üzere 14 sayı kaydetti.

Bulls böylece seride 1-0 öne geçti ve ev sahibi avantajını da ele geçirdi.

Batı Konferansı yarı finalinde ise Chris Paul'süz sahaya çıkan Los Angeles Clippers, Houston Rockets'ı deplasmanda yenmeyi başardı. Clippers'ta Blake Griffin, 26 sayı 14 ribaunt 13 asistle, bu sezonun Play-Off'undaki 3. triple-double'ını yaptı.  Matt Barnes 20, Jamal Crawford 21 sayıyla oynarken, Paul'ün yerine oynayan Austin Rivers'tan da sürpriz bir 17 sayılık katkı geldi.

Clippers bu sonuçla seride 1-0 öne geçti. (SPOR SERVİSİ)

Mithat Fabian Sözmen: Kısa Cavs, uzun Bulls'tan...

ÖNCEKİ HABER

Emekçi çapraz ateşte, hükümet asgari ücreti savunuyor!

SONRAKİ HABER

Cumhuriyetçi Parti'den iki yeni başkan aday adayı daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...