05 Mayıs 2015 00:32

HDP adayları Kartal’da işçilerle buluştu

Paylaş

HDP Milletvekili adaylarının İstanbul’un emekçi mahallelerinde işçilerle yaptığı toplantılar tüm hızıyla devam ediyor. Adaylar değişik işkollarından işçilerle yaptıkları toplantıda, işçilerin sorunlarını dinliyor, çözüm önerilerini tartışıyor.

KARTAL’DA BULUŞUTULAR
Bu toplantılardan biri de Kartal’da yapıldı. Belediye, Siemens, Arçelik, İSKİ, İGDAŞ gibi fabrika ve işyerlerinde çalışan işçilerle kamu emekçileri,  HDP Milletvekili adayları Doç. Nilgün Ongan,  Cemal Çoban ile bir araya geldi. Toplantıya, Gazetemiz Başyazarı İhsan Çaralan da katıldı.
Toplantıya katılan işçiler ve kamu emekçileri, işyerlerindeki seçim atmosferi ve tartışmalar hakkında bilgi verdiler. Çalışma koşullarının ağırlığında, gördükleri baskılardanda bahseden işçiler, sendikaların seçim sürecinde emekten yana tavır almamasını da eleştirdiler. Daha önce AKP’ye oy veren birçok işçinin bu dönem oy vermeyeceğini söylediğini aktaran işçiler, HDP’nin yapacağı çalışmanın önemine dikkat çektiler.

‘NAKIŞ İŞÇİLERİNİN YÜRÜMESİ ÖNEMLİYDİ’
İşçilerin konuşmalarının  ardından HDP milletvekili adayları söz aldı.
HDP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Nilgin Ongan, 1 Mayıs’ta nakış işçilerinin yaptığı kutlamanın önemine vurgu yaptı. Nakış işçilerinin saatlerce yürüdüğünü, fabrikaları ve mahalleleri dolaştığını, her yeri 1 Mayıs alanına çevirdiğini anlatan Ongan, seçim sürecinde halk güçlerinin yapacağı çalışmaların önemli olacağını söyledi.
İstanbul 1. Bölge Adayı Cemal Çoban ise yüzde 10 barajının aşılması ile AKP hegomanyasının bütün Türkiye’de olduğu gibi sendikal alanda da kırılacağını ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Renault’da turnike nöbeti

SONRAKİ HABER

Karadolap halkı, parkına sahip çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...