05 Mayıs 2015 00:16

HDP Antep Adayı Toğrul: Sistemin sillesini yiyenler birleşmeli

Düztepe Mahallesi’nde özellikle gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda Toğrul, HDP’nin ‘yeni yaşam’ çağrısının ne anlama geldiğini anlatarak başladığı konuşmasında, 'Her kesimin, ayrımcılığa uğramadan, yok sayılmadan, gerçekten temsil edildiği bir Meclis için Biz’ler Meclise' dedi.

Paylaş

Fatma KESKİNTİMUR
Antep

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep milletvekili adayları, seçim çalışmalarını mahallelerde düzenlenen halk toplantılarıyla sürdürüyor. HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Mahmut Toğrul, Düztepe’de önce bir toplantıya katılarak soruları yanıtladı, ardından da Titizler Caddesi’nde broşür dağıtarak esnafla sohbet etti.
Düztepe Mahallesi’nde özellikle gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda Toğrul, HDP’nin ‘yeni yaşam’ çağrısının ne anlama geldiğini anlatarak başladığı konuşmasında, “Egemen olan tekçi, ayrıştırıcı tariflere karşı bizler, kim kendisini nasıl tarif ediyorsa onu öyle kabul eden çoğulcu bir anlayışa sahibiz. Her kesimin, ayrımcılığa uğramadan, yok sayılmadan, gerçekten temsil edildiği bir Meclis için Biz’ler Meclise” dedi.
AKP’nin yıllardır toplumu kutuplaştıran bir anlayışla hareket ettiğini ve her dönem kendi çıkarları doğrultusunda yeni ‘suçlu’ tarifleri yaptığını söyleyen Toğrul, hükümetin hukuku da askıya alarak demokratik alanları tümüyle daralttığına dikkat çekti. Başkanlık tartışmalarına da değinen Toğrul, “Şimdi bir de nasıl olacağını kimsenin bilmediği bir sistem değişikliğinden bahsediyorlar. Adına başkanlık diyorlar. Yerine ne koyacaklarını bile bilmediğimiz bir sistem değişikliğine hazırlanıyorlar” dedi.

SARAYLARLA PRESTİJ OLMAZ
AKP’nin iktidarı boyunca patronlardan yana olduğunu, işçiyi, emekçiyi yok saydığını belirten Toğrul, “Her fırsatta ne kadar prestij sahibi olduklarından bahsediyorlar. Bir ülke saraylarla prestij sahibi olmaz. İşçisini, emekçisini, yoksulunu görmezden gelen, yok sayan bir ülkenin prestijini, yapılan bin odalı saraylar kurtaramaz. Asgari ücret açlık sınırının altında olup, kendisini ‘gelişmiş ülke’ sayan ender ülkelerden biriyiz” dedi.

MÜLTECİ SORUNUNDA SORUMLU HÜKÜMETTİR
Antep’te 500 bini geçen Suriyeli sığınmacılar meselesine dair de konuşan Toğrul, “Tüm bu yaşanan sorunların asıl sorumlusu, Ortadoğu’da kendisinin de pay sahibi olduğu çatışmalı ortamın göçe zorladığı yüz binlerce insana, hiçbir önlem almadan, sosyal bir devlette olması gereken hiçbir politika ortaya koymadan kapılarını açan ve sonra da burada yaşayan insanlarla onları karşı karşıya getiren hükümettir” dedi.

İLKELERİMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ
Toplantıya katılanların sorularını da yanıtlayan Toğrul, ‘AKP ile koalisyon yapar mısınız’ sorusuna şöyle cevap verdi; “Başta diyorlardı ki ‘Siz barajı geçemeyeceksiniz, anlaştınız’, şimdi de diyorlar ki ‘AKP ile koalisyon mu yapacaksınız?’ Bu işte bir yanlışlık yok mu sizce de? Biz kendimize güvendik ve bu barajı geçmek için çalışmaya başladık. Şimdi de barajı geçeceğimize olan inancımızla ilkelerimizden taviz vermeden o Mecliste olacağımızı söylüyoruz. Yani, sadece AKP değil, kim olursa olsun bizimle birlikte olacaksa önce ilkelerimizle birleşecek. Biz bunca ittifakla, destekçimizle, bu ilkeler etrafında birleştik ve Türkiye’nin demokratikleşmesi için yola koyulduk. Bu ilkelerden taviz verebilir miyiz? Bunlar kasıtlı iddialardır. Biz, savunduğumuz ilkelerden asla taviz vermeyeceğiz. O nedenle bizimle yan yana gelecek herkesin önce bu ilkeleri kabul etmesi gerekir.”

OYUNLARINI HEP BİRLİKTE BOZACAĞIZ
7 Haziran seçimlerine kadar herkesin üzerine önemli sorumluluklar düştüğünü hatırlatarak, ciddiyetle çalışmalara katılma çağrısı yapan Toğrul, “İktidardakilerin de çok iyi bildiği bir şey var. O da HDP’nin barajı geçeceğidir. Bu nedenle türlü provokasyonlara başvuran bu zihniyetin oyunlarını hep birlikte bozacağız. Bu ülkede bu sistemden sille yemiş tüm kesimler yan yana durup, el ele vermeli ve 7 Haziran’da toplumun kaderine müdahale etmeli” şeklinde konuştu.
Mahmut Toğrul, toplantının ardından Düztepe seçim komisyonundakilerle birlikte esnafları ziyaret etti. Girdiği dükkanlar ve kahvehanelerde oldukça sıcak karşılanan Toğrul, HDP’ye destek istedi.

ÖNCEKİ HABER

Cudi’de doğa katliamı

SONRAKİ HABER

Brezilya'da taraftar sahaya indi, sandalyeler havada uçuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...