05 Mayıs 2015 00:07

HDP gönüllüleri de HDP gibi çok renkli

Paylaş

HDP’nin “Barajları Aş da Gel” sloganı ile başlattığı gönüllüler kampanyasına Adana’da çok sayıda kişi katıldı. 2015 seçimlerinde HDP’nin barajı aşması için aktif çaba göstermek isteyen herkese “Senin yapabileceğin bir şey mutlaka var” diyen HDP’ye ulaşan gönüllüler İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu’nda HDP Adana Milletvekili Adayları Rıdvan Turan, Meral Danış Beştaş, Tugay Bek ve Barış Karabıyık ile bir araya geldi. Adaylarla sohbet eden gönüllüler hangi alanlarda, ne kadar çalışmaya katılacaklarını belirlediler. İşçi, kadın, genç, alevi gibi HDP’nin renklerini oluşturan çoğu genç, her yaştan kişi vardı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE ETKİLENDİM
Gönüllülerden Adanaspor taraftarı olan Sinan Korkmaz, HDP tüm kesimlere hitap ettiği için gönüllü olmaya karar verdiğini söyledi. İlk defa Cumhurbaşkanlığı seçiminde Demirtaş’ın söylemlerinden etkilendiğini ifade eden Korkmaz, “HDP’nin barajı aşmasının önemli olduğunun farkında olduğum için buradayım” dedi.  Gençlerin parasız eğitim almalarını istediklerini ifade eden Korkmaz, taraftarlar olarak da e-bilet uygulamasına son verilmesi için HDP’yi desteklediğini ifade etti.

HDP GÖKKUŞAĞI GİBİ
Her şeyin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başladığını söyleyen Selma Topçu, HDP’nin Alevilere ve insanlığa bakış açılarına ve gökkuşağı gibi tüm renkleri barındırdığına inandığı için HDP’de gönüllü olmaya karar verdiğini ifade etti. Diğer tüm partilerde olmayan şeyin çoğulculuk olduğunu söyleyen Topçu, “HDP’nin en büyük özelliği çok renkli olması. Bizim de burada olmamız gerekiyor” diye konuştu.
Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada çalışan Resul Kılıç, bir işçi olarak asgari ücretle geçinemediğini belirterek HDP’nin seçim bildirgesinde yer alan işçilere yönelik maddelerden etkilenerek HDP gönüllüsü olduğunu ifade etti. HDP’li bir komşusu aracılığı ile HDP ile tanıştığını söyleyen Kılıç, seçim bildirgesinde asgari ücretin 1800 lira olduğunu, fabrikasında daha önce başka partilere oy vermiş ama bu seçimlerde HDP’yi destekleyen işçilerin olduğunu belirterek HDP’ye ilginin artacağını düşündüğünü söyledi.

DİN, DİL, CİNSİYET AYRIMI YAPMIYOR
Önceden yalnızca kendisi gibi Kürt olanların nazarında inisiyatif aldığını düşündüğü HDP’nin bugün dokunmadığı bir alan kalmadığını söyleyen Adanaspor Taraftarı Ferhat Çelikal, “Böyle bir ortam oluşmuşken artık bu çorbada benim de bir tuzum olması lazım dedim ve HDP gönüllüsü oldum” dedi. Kaplan Pençesi olarak yeni açılmış bir taraftar grubu olduklarını ifade eden Çelikal, dil, din, ırk, cinsiyet ayrımına karşı halkların kardeşliğini savunduklarını belirterek, HDP’nin kendilerine bu değerleri sunabilecek bir parti olduğunu düşündüğünü aktardı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Selma Gürkan: Siyasette işçinin de sözü olmalı

SONRAKİ HABER

Cudi’de doğa katliamı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...