04 Mayıs 2015 12:11

İştebrak'taki Alevi katliamı Varto'da protesto edildi

El Nusra öncülüğündek cihatçı örgütlerin İştebrak köyünde yaptığı Alevi katliamı Varto'da yapılan yürüyüş ile protesto edildi.

Paylaş

Muş'un Varto ilçesinde HDP, DBP ve Varto Kadın Meclisi, El Nusra öncülüğündeki cihatçı çetelerin Suriye'nin İdlib kentine bağlı İştebrak köyünde yaptığı Alevi katliamını protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi.

DBP binası önünde sağanak yağmura rağmen başlayan yürüyüşe Varto Belediyesi Eşbaşkanları Sabite Ekinci ve Hüseyin Güneş, HDP, DBP, Eğitim Sen, SES, Tüm Bel-Sen, PSAKD ve Varto Kadın Meclisi üyeleri yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Yüzlerce kişi yürüyüşünü Belediye İşhanı önünde sonlandırdı.

Burada kitle adına açıklama yapan Varto Kadın Meclisi Üyesi Naime Özen, tarihte bir çok kez kıyım ve katliamlara uğramış Alevilerin bugün Ortadoğu'da gerici ve vahşi çeteler tarafından kıyıma, katliamlara uğradığını söyleyerek, "25-26 Nisan günlerinde İdlib'e bağlı İştebrak köyünde yaşananlar ortada katliamı aşan durumun olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ailevi olduğu için insanlar öldürülüyor, göçe zorlanıyor, dinsel-mezhepsel arındırma yapılıyor" dedi. 

Özen, AKP'nin iktidarını korumak için DAİŞ ve El Nusra çetelerini Aleviler ve diğer inanç gruplarına karşı kışkırtmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve AKP'nin açıkça farklı inanç gruplarını aşağıladığını belirterek, "AKP'nin mezhepçi politikaları, IŞİD ve El Nusra çetelerine yapılan lojistik desteklerle her defasında katliamlar gerçekleştirmektedir" diye konuştu. (Muş/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD kiliseye zarar verdi

SONRAKİ HABER

Kimse katılmayınca AKP mitingi iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa