04 Mayıs 2015 09:11

Kürkçü: Uşak'ta dışarıdan bir müdahale var

Paylaş

Provokasyon girişimleri ile gündeme gelen Uşak'ta Vali Seddar Yavuz ile görüşen HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, kent halkından kaynaklı bir dışlanmanın söz konusu olmadığını ve dışarıdan bir müdahalenin olduğunu belirterek, "Bu son yaşanan saldırı konusunda emniyet içinde saldırganlara yardım edici davranışlar olduğuna dair bir durum söz konusudur. Bu emniyetin tavrına karşı arkadaşlarımız şikâyette bulunacaklar. Bizde bu şikâyetlerin takibini yapacağız" dedi. 

HDP İzmir Milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü ve HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'un da aralarında bulunduğu HDP heyeti, HDP'lilere yönelik saldırılarla gündeme gelen Uşak'a gelerek bir dizi görüşmelerde bulundu. Heyet ilk olarak Uşak Valisi Seddar Yavuz ile valilikte görüştü. Yapılan görüşmenin ardından heyet adına açıklama yapan Ertuğrul Kürkçü, Vali Seddar Yavuz'dan kentin toplumsal ve siyasi değerlendirmelerini dinlediklerini belirterek, "Bizde kendi düşüncelerimizi dile getirdik. Partimiz ve diğer tüm partiler politik düşüncelerini yayma ve seçim düzleminde siyasi mücadelelerini hak ve özgürlüklerini gerektiği gibi kullanması konusunda görüş bildirdik. Vali bu konuda herhangi bir sınırlanmanın olmadığını Anayasa'nın getirdiği kurallar çerçevesinde görevlerini yaptıklarını belirtti. Bizimde buna ters diyeceğimiz bir şey olmadığını söyledik" diye belirtti. 

'EMNİYET İÇİNDE SALDIRGANLARA YARDIM EDEN DAVRANIŞLAR SÖZ KONUSUDUR'

Vali Seddar Yavuz'un, kentin kendi dengeleri içinden okunduğunda mümkün mertebe bu tür iklim hesaba katılarak siyaset yapılırsa problemlerin çözülebileceği konusundan görüş bildirdiğini belirten Kürkçü, "Bizim de buna ters diyebileceğimiz bir şey yok. Nerede yaşadığımızı ve nerede mücadele ettiğimizi biliyoruz. Bu açıdan vali ile aramızda bir görüş ayrılığı yok fakat asıl büyük mesele biz siyasi faaliyetimizi yürütürken karşı karşıya kaldığımız saldırılarla ilgilidir. Bu son yaşanan saldırı konusunda emniyet içinde saldırganlara yardım edici davranışlar olduğuna dair bir durum söz konusudur. Bu emniyetin tavrına karşı arkadaşlarımız şikâyette bulunacaklar. Bizde bu şikâyetlerin takibini yapacağız" diye konuştu. 

'KENT HALKINDAN KAYNAKLI BİR DIŞLANMA YOKTUR'

Kentte genel "saldırganlık" bir tavrın söz konusu olmadığını ve yapılan saldırıların dışarıdan gelen bir grubun gerçekleştirdiğine dikkat çeken Kürkçü, şunları aktardı: "Şehir halkından kaynaklı bir dışlanma yoktur. Dışarıdan bir müdahale var. Bu acından Uşak'tan gönül rahatlığıyla ayrılabiliriz. Uşak'ta partimizin adayları burada yaşıyorlar. Kendimizi özgür hissedeceğimiz bir yerdir. O istikamet çalışmalarımız devam edecektir." 

HDP heyeti, valilik ziyaretinin ardından HDP Uşak İl Örgütü'nü ziyarete ederek, kentten ayrıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP'den HDP'ye toplu katılım

SONRAKİ HABER

'Biz çılgınlığa işçiden ve emekçiden yana olarak devam edeceğiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa