04 Mayıs 2015 08:57

Karahan nakış işçileri kazandı

1 haftadır düşük ücretlere sigortasız çalıştırmaya ve resmi tatillerin uygulanmamasına karşı grev yapan Karahan Nakış işçileri kazandı.

Paylaş

1 haftadır düşük ücretlere sigortasız çalıştırmaya ve resmi tatillerin uygulanmamasına karşı grev yapan Karahan Nakış işçileri kazandı.

HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel, Emek Partisi Bahçelievler İlçe Baskanı avukat Murat Çelebi ve Nakış İşçileri Birliği'nden Veysi Ekinci ile birlikte patronla masaya oturan işçilerin tüm talepleri kabul edildi.

Nakış işçileri birliği aynı zamanda protokol de imzalayacak. İşçilerin 1400 lira olan maaşları 1600 liraya yükseltildi, bundan önce kullandırılmayan tüm resmi tatiller kabul ettirildi, cumartesi öğleden sonra tatili kabul ettirildi ve geçmişe dair sigortası yatmayan işçilere mağduriyetleri oranında tazminat ödendi.

İşçiler talepleri ile 1 Mayıs'a da katılmıştı. Nakış İşçileri Birliği 1 Mayıs günü tüm korteji ile Karahan Nakış önüne giderek açıklama yapmış, patron temsilcisi, HDP milletvekili Levent Tüzel'den görüşme talep etmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İSİG: Nisan ayında 130 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

AKP'den HDP'ye toplu katılım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...