03 Mayıs 2015 17:21

Beşiktaş, Karadeniz'den 3 puan ve liderliği alarak dönüyor

Paylaş

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 29. hafta maçında zirve mücadelesi veren Beşiktaş ile Avrupa kupalarına katılmak için kazanmak zorunda olan Trabzonspor maçında gülen taraf konuk Beşiktaş oldu.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve hakem Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı maçta ilk yarı golsüz berabere sona ererken, Beşiktaş'a 3 puanı ve liderliği getiren golleri ise 58. dakikada ikinci yarıda oyuna giren Demba Ba ve 90+5. dakikada da Mustafa Pektemek attı.

Bu sonuçla konuk Beşiktaş puanını 64 yaparak bir gün aradan sonra tekrar liderlik koltuğuna otururken, ev sahibi Trabzonspor ise Avrupa arenasına çıkmak için yarıştığı rakipleri İstanbul Başakşehir ve Bursaspor'un puan kaybettiği haftayı değerlendiremedi ve sahadan 2-0 yenik ayrılarak 47 puanla 6. sırada kaldı.

6 MAÇ SONRA EVİNDE KAYBETTİ

Bu sezon sahasında başarılı sonuçlar alan Trabzonspor, 6 maç sonra Avni Aker’de yenilgiyle tanıştı. 
Beşiktaş maçını kadar evinde oynadığı 14 Süper Lig maçında sahadan 10 galibiyet, 3 beraberlik ve bir yenilgiyle ayrılan bordo-mavililer, bu sezon sahasındaki ikinci yenilgiyi tattı. Avni Aker’deki tek mağlubiyetini 4-1’lik skorla Eskişehirspor’dan tadan Karadeniz ekibi, o müsabakadan sonra sahasında çıktığı 6 lig maçında da kayıp yaşamamıştı. 

TRABZONSPOR FIRSAT TEPTİ

Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma hedefi kovalayan Trabzonspor, ilk 4 mücadelesi verdiği rakipleri Bursaspor ve İstanbul Başakşehir’in puan kaybettiği haftada fırsat tepti. 

Bordo-mavililer, Burssapor’un Kasımpaşa’ya 5-3 mağlup olduğu, Başakşehir’in Eskişehirspor ile 1-1 kaldığı haftada Beşiktaş maçını kazanmış olsaydı 50 puanla 4’üncü sıraya yükselecekti. Karadeniz ekibi, bu mağlubiyetle 29. haftayı da 47 puanla 6’ınci sırada tamamladı.

Trabzonspor’da sezonu kapatan Aytaç Kara ile Musa Nizam, Mustafa Yatabare ve kaleci Onur sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Geçtiğimiz haftaki Gençlerbirliği maçında burnu kırılan Mustafa Akbaş, özel maske ile sahaya çıktı. Cezası biten Özer ile sakatlığı geçen Mehmet Ekici de ilk 11’deki yerlerine döndü. Gribal enfeksiyon geçirdiği için geçtiğimiz hafta oynayamayan Oscar Cardozo ise yedek soyundu. Teknik Direktör Ersun Yanal, Cardozo ve Yatabare’nin forvette Deniz Yılmaz’ı görevlendirdi. 

Misafir takım Beşiktaş’ta ise cezalılar Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş ile kaleci Tolga, Veli Kavlak ve İsmail Köybaşı sakatlıkları nedeniyle maç kadrosunda yer almadı. Durumu belirsizliğini koruyan Demba Ba ise yedek soyundu. 

ONUR VE TOLGA MAÇI BİRLİKTE İZLEDİ, YATTARA DA TRİBÜNDEYDİ

Sakatlıkları nedeniyle maçta forma giyemeyen Trabzonspor’un başarılı kalecisi Onur ile eski takım arkadaşı Beşiktaş’ın kalecisi Tolga, maç öncesi yedek kulübesinde bir süre sohbet etti. Bordo mavili forma altında birlikte ter döken başarılı kalecilerin samimi sohbetleri dikkat çekti. İki kaleci de daha sonra tribünden maçı birlikte izledi. 

Karşılaşmayı izleyenler arasında Trabzonspor’un eski futbolcularından İbrahima Yattara da vardı. Tecrübeli futbolcunun, çok yakın arkadaşı olan dünya şampiyonu olan Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin antrenörü Adem Cebeci’nin daveti üzerine maçı izlemek için Trabzon’a geldiği öğrenildi. 

ERDOĞDU LİSESİ KUPA İLE TUR ATTI

Geçtiğimiz ay Guatemala’da yapılan Liseler Arası Dünya Şampiyonası’nda finalde Brezilya’yı 2-1 yenerek dünya şampiyonu olan Erdoğdu Anadolu Lisesi futbol takımı, maç öncesi kupaları ile tribünleri selamladı.

Trabzonspor, büyük umutlarla başladığı sezonda şampiyonluk yarışına erken havlu atsa da taraftar takımını zorlu maçta yalnız bırakmadı. Tribünleri dolduran bordo mavili taraftarlar, takımlarına destek oldu. Karşılaşmayı ise 16.997 biletli seyircinin izlediği anons edildi. 

MAÇTA ÖNEMLİ DAKİKALAR

26. dakikada Beşiktaş atağında Gökhan Töre sağ kanattan ceza sahasına girdi, şutunda savunmaya sonra da kendisine çarpan top auta çıktı.

29. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Mehmet Ekici’nin ceza sahası sağ çaprazından uzaktan attığı şutta top az farkla yandan auta gitti.

34. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Jose Sosa’nın sağdan kullandığı kornere altı pas önünde Sivok kafayı vurdu, kaleci Hakan son anda mutlak bir golü önledi.

35. dakikada Trabzonspor'dan Erkan’ın çizgiden ceza sahasına çevirdiği topa Özer vurdu, ancak top üstten auta gitti.

39. dakikada Beşiktaş'tan Tolgay’ın yaklaşık 30 metreden şutunda kaleci Hakan topu iki hamlede kontrol etti.

Kalan dakikalarda da gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

53. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Sosa’nın sağdan ceza sahasına gönderdiği topa arka direkte Tolgay vurdu, meşin yuvarlak auta gitti.

58. dakikada Erkan Zengin hatasıyla kaptırılan topla buluşan Gökhan Töre sağdan ceza sahasına girdi ve pasını bir dakika önce oyuna giren Demba Ba’ya aktırdı, golcü futbolcunun altı pas önünde dönerek yerden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Hakan’ın solundan, direğin dibinden filelere gitti: 0-1.

64. dakikada Erkan’ın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Fatih Atik şutunu attı, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

71. dakikada Tolgay’ın ceza sol çaprazından yerden vurdu, kaleci Hakan son anda topu kornere çeldi.

72. dakikada Trabzonspor ceza sahası içerisinde Fatih Atik ile yükseldikleri hava topunda burnuna darbe alan Tomas Sivok maçı devam edemedi. İlk müdahalesi sahada yapılan tecrübeli futbolcu, daha sonra ambulansla hastaneye götürüldü.

88. dakikada yine Erkan Zengin’in kaptırdığı topla Gökhan Töre sağdan kanattan ilerleri, pasını Tolgay’a aktırdı, bu futbolcunun ceza sahası içerisinden şutunda kaleci Hakan meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

89. dakikada Waris’in pasıyla ceza sahası önünde tola bulaşan Mehmet Ekici şutunu attı, kaleci Güven topun sahibi oldu.

90+5. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasına arka direkte kafayı vuran Mustafa Pektemek topu filelere gönderdi: 0-2.

Müsabaka da bu golün ardından Beşiktaş'ın 2-0 galibiyeti ile sona erdi. (CİHAN)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs'ta gözaltına alınanlardan 10'u tutuklandı 173 kişi serbest

SONRAKİ HABER

Kocamustafapaşa'da BHH standına yapılan saldırı protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa