03 Mayıs 2015 15:54

HDP: Başkale’de yaşanan olayların sorumlusu AKP’dir

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Başkanı M. Veysi Dilekçi, bugün Başkale’de meydana gelen olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, Van’da kan kaybeden AKP’nin sürekli olarak partilerini şiddetle ilişkilendirerek seçim stratejisini bunun üzerine kurduğunu söyledi. Dilekçi, gözaltına alınan 4 kişinin olayları yatıştırmak amacıyla oraya gittiğini ancak tartaklanarak gözaltına alındıklarını belertti.

AKP Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AKP Van 4'ncü sıra adayı Faruk Alparslan ile seçim çalışması yapmak için Başkale ilçesine gidip tepki görmüştü. Protestolarla karşılaşan AKP İl Başkanı Zahir Soğanda ve milletvekili adayı Faruk Alparslan’ın meydana gelen olaylardan HDP’yi sorumlu tutması üzerine HDP İl Eş Başkanı M.Veysi Dilekçi, il binasında düzenlediği basın toplantısıyla AKP’nin iddialarına cevap verdi.

'PARTİMİZİ HEDEF GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Yaşanan olayların hemen ardından AKP Van İl Başkanı Zahir Soğanda’nın partilerini hedef gösteren açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Dilekçi, Başkale’de yaşanan olayların partileriyle hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. AKP’nin sürekli olarak HDP’yi şiddetle ilişkilendirerek karalamaya çalıştığını dile getiren Dilekçi, "Ağrı provokasyonundan bu yana yaşanan bir takım olayları partimize mal etmeye çalışan güçlerin oyununu halkımız bozmuştur. Bugün de bu provokasyonlardan birini Başkale’de gerçekleştirmek istediler. Van’da kendilerine büro bile bulamamalarını getirip bize bağladılar, şimdi ise karşılaştıkları her tepkiyi bize mal ediyorlar. Van’da son zamanlarda yaşanan istifalarla iyice kan kaybeden AKP yeniden oy toplamak için böyle bir stratejiyi devreye koymuş ve sürdürüyor." dedi.

Taziyede AKP İl Başkanı Soğanda ve milletvekili adayı Faruk Alpaslan’a tepki gösterenlerin bizzat kendi hısım ve akrabaları olduğunu belirten Dilekçi, "Aldığımız bilgilere göre taziye sahipleri AKP’lileri taziyeye gelmemeleri konusunda uyardılar. Ancak AKP’liler yine de polis ordusuyla taziyeye gitmesi tepkilere neden oldu. Halk da bu tutuma karşı tepkisini ortaya koymuştur. Taziye ziyaretinden ayrılan AKP’liler daha sonra da esnaf ziyaretine çıkmış, burada da esnafın tepkisi ile karşılaşıyor. Protestolar üzerine olayların yatışması için olay yerine giden DBP İlçe Eş Başkanımız ve 3 arkadaşımız daha tartaklanarak gözaltına alınıyor. Bu açıkça bir provokasyondur. Van’da kan kaybeden AKP’ye bu zemini vermeyeceğiz. Halkların yükselişini hazmedemeyen anlayış HDP’yi hedef gösteriyor. Bu kentte gelişecek tüm provokasyonların sorumlusu AKP İl Başkanıdır. AKP’li yöneticileri aklı selim davranmaya davet ediyoruz. Halkımıza duyarlılık çağrısında bulunuyorum. Halkımızla birlikte barış içinde bir seçim geçireceğiz ve bunu hiçbir provokasyon girişimi engellemeyecek." şeklinde konuştu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

HDP halay ve horonlarla alanlarda

SONRAKİ HABER

Yurtdışında oy kullanma 8 Mayıs'ta başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...