03 Mayıs 2015 11:08

Aynı gece 2 trans kadına saldırı

Paylaş

Şişli’de dün gece saatlerinde art arda  2 trans kadın saldırıya uğradı.

Azerbaycanlı 30 yaşındaki trans kadın Gülşen, Şişli’de yaşadığı evde internetten tanıştığı bir İranlı bir ABD'li 2 kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırganların vücudunun pek çok yerine bıçak darbesi alan  Gülşen’i 'öldü' diye bıraktıkları belirtildi.

Olay arkadaşlarının eve gelmesiyle farkedildi. Çok kan kaybeden Gülşen, arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Gülşen’in yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü, durumunun ise kritik olduğu öğrenildi.

Şişli’de ikinci saldırı ise Abide-i Hürriyet Caddesi’inde seks işçiliği yapan bir trans kadına yönelik gerçekleşti. Trans kadının kimliği belirsiz 2 kişinin silahlı saldırısına uğradığı ve arkadaşları tarafından Şişli Etfal’e getirildiği ve tedavisinin sürdüğü belirtildi.

‘DEVLET ELİYLE SİSTEMATİK ŞİDDET GÖRÜYORUZ’

Saldırının ardından hastaneye gelen ve gece boyu hastanede bekleyen translar saldırılara tepki gösterdi. Burada yapılan açıklamada trans cinayetlerinin politik olduğu, şiddetin münferit değil, devlet eliyle sistematik hale geldiği belirtildi. Trans kadınlar kolluk tarafından sürekli şiddete maruz kaldıklarını belirterek, “Artık yasta değil isyandayız” dedi. Hastane önünde forum yapan trans kadınlar,  sadece trans kadınların olduğu, translara yönelik şiddete karşı mücadele edecek bir dernek kurma kararı da aldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suudi öncülüğündeki koalisyon Yemen'e asker çıkardı

SONRAKİ HABER

Gazeteciler basın özgürlüğü için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...