03 Mayıs 2015 09:45

HDP'li Turan'dan Erdoğan'a tepki: Devletin parasıyla seçim çalışması yürütüyor

HDP Milletvekili Adayı Rıdvan Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıklaştırdığı mitinglerine dikkat çekerek, 'Cumhurbaşkanı kendi parasıyla değil devletin parasıyla, devletin uçağı ile dolaşmak suretiyle seçim çalışması yapıyor' dedi.

Paylaş

HDP Milletvekili Adayı Rıdvan Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıklaştırdığı mitinglerine dikkat çekerek, 'Cumhurbaşkanı kendi parasıyla değil devletin parasıyla, devletin uçağı ile dolaşmak suretiyle seçim çalışması yapıyor' dedi.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümetin yetkili isimlenin hedefindeki Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri adayları halkın ilgisiyle seçim çalışmalarını hızlandırarak sürdürüyor. HDP Mersin Milletvekili adayları Mehmet Taşçı, Şilan Aydın Üzgeç, çok sayıda kişinin katılımı ile Akdeniz ilçesine bağlı Karaduvar Mahallesi'nde seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. Şilan Aydın Üzgeç, “HDP'nin yeni yaşam projesi ile Türkiye demokratik ve özgürlükçü bir ülke olacaktır. Bu dönemde size daha fazla iş düşüyor, çünkü siz bu sürecin temel ayağısınız” dedi. HDP Mersin adayları Özlem Şen, Gülay Bingöl ve Ali Tanrıverdi de yüzlerce kişinin katılımı ile Toroslar ilçesinin Çağdaşkent Mahallesi'nde seçim irtibat bürosu açtı. oşku ile karşılanan adaylardan Şen, Türkiye'de yaşayan halkların umudunun HDP olduğunu belirterek, halkların taleplerinin seçim bildirgelerinde yer aldığını söyledi. AKP'nin, iktidarı kaybedeceğini anladığı için HDP'ye saldırdığını söyleyen Bingöl, AKP'nin provokasyonuna gelmeyeceklerini dile getirdi.

‘CÜPPEYİ ÇIKARMIŞ AKP GÖMLEĞİNİ GİYMİŞ’

HDP Adana milletvekili adayları Yüreğin ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde seçim irtibat bürosu açılışına katıldı. Açılışta konuşan adaylardan Meral Danış Beştaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Osmaniye'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Diyarbakır'da yaptığı konuşmaları hatırlatarak, "Tüm sözleri istismara yönelik. Artık halklarımız size inanmıyor" dedi. Rıdvan Turan ise HDP'nin karşısında bir partinin değil bir devletin olduğunu söyleyerek, "Hadi Başbakanı anladık AKP'nin başbakanı. Cumhurbaşkanı kendi parasıyla değil devletin parasıyla, devletin uçağı ile dolaşmak suretiyle seçim çalışması yapıyor. Devletin dinden sorumlu en yüksek yetkilisi adeta cüppeyi çıkarmış AKP gömleğini giymiş, Genelkurmay Başkanı AKP gibi siyaset yapıyor, TRT Genel Müdürü, AKP'nin illerdeki memuru olan valiler, ilçelerde kaymakamlar AKP için çalışıyor. Biz illerde AKP'nin silahşoru olan bürokratlara karşı da mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Erdoğan'ın her yerde protesto edildiğini ifade eden adaylardan Vedat Özkan ise Batman'da zafer işareti yapan bir kadının Erdoğan'ın korumaları tarafından darp edildiğini ve kadro talebiyle pankart açıp slogan atan TPAO işçilerinin nankörlük yapmakla suçlandığını hatırlattı.

‘CEVABI MECLİSTE VERECEĞİZ’

Muğla'da, Şerzan Kurt Özgür Gençlik Derneği'nin öncülüğünde Sınırsızlık Meydanı'nda açılan stantta HDP'nin "Yeni Yaşamı Kendimiz İnşa Edelim" broşürleri dağıtıldı

Aydın’da HDP Köşk İlçe Örgütü ve HDP milletvekili adayları Filiz Koçali ile Muzaffer Yöndemli seçim çalışmaları kapsamında Köşk ilçesinde pazar esnafını ziyaret etti. Filiz Koçali Alevi katliamını hatırlatarak, "Suriye'de Alevi yurttaşlarımız katledilirken AKP'ye yakınlığı ile bilinen basın organları Türkiye'yi met ediyordu. Bu insanlar Alevi katliamlarına alışmışlar. Artık bunlara yeter diyerek cevabımızı Meclis'te vereceğiz” diye konuştu.

İSTANBUL’DA KİTLESEL AÇILIŞLAR

HDP İstanbul 3'üncü bölge milletvekili adayı Ali Kenanoğlu, Mehmet Akif Mahallesi seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı açılışta konuşan Kenanoğlu, “Bu seçim sıradan bir seçim değildir. Bu seçimde yok sayılan bütün kimliklerin bir araya gelip kendi öz iradeleriyle mecliste temsil etme olanağı ortaya çıkmıştır. Seçime kısa bir süre var bu süre içinde çok çalışıp önümüze konulan barajları paramparça edeceğiz" dedi.

HDP, Çatalca'da da seçim çalışmalarının başlattı. Aralarında Ali Kenanoğlu'nun da bulunduğu HDP 3'üncü bölge milletvekili adayları, Çatalca'da ilk olarak HDP ilçe yöneticileri ve üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya kadın kurumlarından temsilciler ve emek meslek örgütlerinden de temsilciler katıldı. Ali Kenanoğlu ve HDP'li yöneticiler Nesin Vakfı Köyü'nde geleneksel olarak düzenlenen 1 Mayıs şenliğine katıldı. Milletvekili adayları son olarak ise Çatalca Cemevi'ni ziyaret ederek Alevi yurttaşlardan 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye destek istedi. HDP İstanbul 3'üncü bölge milletvekili adayları Abdulhakim Daş ve Hülya İmak, Bağcılar Göztepe mahallesinde yüzlerce kişinin katılımıyla seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Adaylar Daş ve İmak, yurttaşlara 7 Haziran'da HDP ile Türkiye'de yeni yaşamın inşasına başlanacağını ve bu inşada tüm hakların ve inançların bir arada yer alacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Taner Yıldız'ın 'sivil itaatsizlik'le mücadelesi devam ediyor!

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu podyumunda Erdoğan rezaleti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...