04 Ağustos 2011 10:52

Mahkeme ATO’yu ‘yetkisiz’ buldu!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne yapılmak istenen usulsüz atamaların yürütmesinin durdurulması kararı, Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.Mahkeme gerekçesinde Ankara Tabip Odası’nın (ATO) “yürütmenin durdurulmasını isteme yetkisi olmadığı” savunuldu.Yıldırım Beyazıt Üniversitesi&r

Mahkeme ATO’yu ‘yetkisiz’  buldu!
Paylaş

Mahkeme gerekçesinde Ankara Tabip Odası’nın (ATO) “yürütmenin durdurulmasını isteme yetkisi olmadığı” savunuldu.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ndeki akademik skandal, Ankara 5. İdare Mahkemesi tarafından durdurulmuştu. “Jet profesör” atamalarıyla gündeme gelen olayda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne akademik kadro başvuru kriterlerinin belli isimleri gösteren, “adrese teslim” şartlar olduğu ortaya çıkmış, ATO açıklanan şartlara göre atanacak isimleri noter kanalıyla belgeletmişti.

Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin ATO lehine verdiği karar, üniversitesi rektörlüğünün itirazı üzerine Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Gerekçe ise ATO’nun bu olayda dava açma yetkisinin olmaması. Kararda, ATO’nun “bir kısım üyelerinin aleyhine sonuç doğurabilecek bir uyuşmazlığa taraf olmuş” bulunmasının doğru olmadığı da bildirildi.

ATO tarafından konuya ilişkin açıklamada, “hekimlerin mesleki gelişimini gözetmek ve gereğinde bunun için girişimlerde bulunmak, meslek örgütümüze yasalarla verilmiş bir görevdir” denilerek, gerekçenin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. ATO’nun hekimlik mesleğinin her aşamasındaki atama ve yükseltmelerde demokratik kanalların işletilmesini beklediği belirtilen açıklamada, “demokrasinin gereği, bu tür atamalarda hukukun üstünlüğü ve şeffaflık sağlanmalı, meritokrasinin gereğiyse; bilgi, beceri, deneyim gibi önceden tanımlanmış kriterler gözetilmelidir. Liyakata dayalı böyle bir atanma süreci, en çok da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurucu akademik kadrosunda yer alacak seçkin ve alanında değerli meslektaşlarımızın mesleki itibarı için elzemdir” denildi.

Açıklamada, yürütmenin durdurulması kararı kaldırılmasına rağmen davanın sürdüğü belirtilerek, ATO’nun konunun takipçisi olacağı vurgulandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Tesco- Kipa’da örgütlenme mücadelesi sürecek’

SONRAKİ HABER

Bozdağ: YAŞ’taki oturma düzeni kalıcı olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...