02 Mayıs 2015 20:12

Bodrum’da RES’lere tepki

Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıkavak ve Akyarlar mahallelerine yapılmak istenen rüzgar enerjisi santrallerine (RES) tepki gösteren Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri, eylemlerine bir yenisini ekledi.

Paylaş

Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıkavak ve Akyarlar mahallelerine yapılmak istenen rüzgar enerjisi santrallerine (RES) tepki gösteren Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri, eylemlerine bir yenisini ekledi. Santrallerin yerleşim birimlerine yakın olduğunu söyleyen grup üyeleri, mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Rüzgar Elektrik Üretim Anonim Şirketi tarafından kurularak 49 yıl işletilecek, 11.2 megavat gücünde, yılda 48 milyon kilovat-saat elektrik üretmesi beklenen 13 rüzgar türbininin yer alacağı Yalıkavak Mahallesi’ndeki Geriş Rüzgar Enerjisi Santrali Projesi ile Akyarlar Mahallesi’nde yapılması planlanan Akyar Rüzgar Enerji Santrali Projesi’ne tepki gösteren ve defalarca protesto gösterisi düzenleyen Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri, eylemlerine bir yenisini ekledi.
Bitez kavşağında bir araya gelen grup, ‘RES’e değil yerine karşıyız’ yazılı pankart açtı. Grup ayrıca ‘Çeşme Karaburun Bodrum RES’lere değil, turizme hizmet eder’, ‘Bodrum asla Çeşme Karaburun olmayacak’, ‘Yaşasın Bodrum Karaburun Çeşme Dayanışması’, ‘Çeşme Foça Karaburun Bodrum’dan Uzak Durun’ yazılı dövizler taşıdı.

Platform adına açıklama yapan Avukat Remzi Kazmaz, “RES şirketi yasalara ve adalete aykırı bir şekilde kusurlu hareketlerde bulunarak müvekkillerimin arazilerine girerek suç işlemiştir.” (MUĞLA)

ÖNCEKİ HABER

İşçi Filmleri Festivali, 'sansüre hayır' diyerek başladı

SONRAKİ HABER

Hripsime’nin acılarla dokuduğu nakışları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...