02 Mayıs 2015 12:44

Kocamustafapaşa'da BHH standına AKP saldırısı

İstanbul Fatih'e bağlı Kocamustafapaşa'da Birleşik Haziran Hareketi(BHH) üyelerince açılan stanta AKP'liler saldırdı. Saldırının ardından polis 12 BHH'liyi gözaltına aldı.

Paylaş

İstanbul Fatih'e bağlı Kocamustafapaşa'da Birleşik Haziran Hareketi(BHH) üyelerince açılan stanta AKP'liler saldırdı. Saldırının ardından polis 12 BHH'liyi gözaltına aldı.

Olay 14.00 sıralarında Kocamustafapaşa Meydanı’nda meydana geldi. Birleşik Haziran Hareketi üyeleri Soma'da yaşanan maden katliamına dair AKP aleyhine pankart açtı. AKP seçim standında bulunanların buna tepki göstererek gruba saldırdı. Çıkan kavgada 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Çevik kuvvet polisleri iki grup arasına set çekti. Olayda Birleşik Haziran Hareketi üyesi 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

'GEZİCİ, TENCERECİ BİR GRUP'

AKP Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, “Kimliği meçhul demeyeceğim kimliği belli, hala ve hala maalesef Türkiye’nin eski geriye kötü günlerine dönmeyi isteyen haziran platformu adını verdikleri gezici, tencereci, tavacı bir ekibin arkadaşlarımızın üzerine yürüyüp arkadaşlarımızı darp etmelerinden kaynaklanan bir olay. Bu haziran platformundan 4 kişinin pankart açması neticesinde partimizi küçük düşürmeye yönelik ve arkadaşlarımızı gerçekten provoke etmeye yönelik bir pankart açarak bu olayların başlamasına neden olan kişilerden kaynaklanıyor.” dedi.

AKP'LİLER SALDIRDI, POLİS GÖZALTINA ALDI

Birleşik Haziran Hareketi üyesi Ayhan Kaya ise, “ Arkadaşlarımız Birleşik Haziran adına stant açmışlar. Birleşik Haziran Hareketi’nin 10 Mayıs'ta Soma’da bir mitingi var. Ona çağrı yapıyorlar, ayrıca laik, bilimsel eğitimle ilgili imza kampanyamız var onunla ilgili çalışma yapıyorlar. AKP’liler arkadaşlarımıza saldırmışlar. Saldırı sonrası bir de polisler saldırmışlar. Arkadaşlarımızı gözaltına aldılar. Biz her hafta burada stant açtığımızda AKP buraya gelip bizi taciz ediyor.” diye konuştu.

Bölgede çevik kuvvet ekiplerin bekleyişi sürüyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Tacizi kadınlar takip etmeli

SONRAKİ HABER

Kampüsteki mutlu kadın sadece reklam mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...