02 Mayıs 2015 12:32

Gazeteciler özgürlük için yürüyecek

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle gazeteciler yarın 13.00’te Beyoğlu Tünel’de toplanarak yapacakları yürüyüşte basına özgürlük isteyecekler. Yürüyüş öncesinde ise saat 11'de ise Gazeteciler Restoranı’nda bir toplantı gerçekleştirilecek. (Fotoğraf: Arşiv)

Paylaş

Yarın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü. Türkiye’de ve dünyada yüzlerce gazeteci hapiste. Birçok gazeteci ise, işlerini yaptıkları için iktidarlar tarafından baskı altına alınıyor, sokakta polis şiddetine maruz kalıyor. Gazeteciler yarın 13.00’te Beyoğlu Tünel’de toplanarak basın özgürlüğü isteyecekler. Yürüyüş öncesinde ise saat 11'de ise Gazeteciler Restoranı’nda bir ztoplantı gerçekleştirilecek.

Gazetecilere Özgürlük Platformu, G9 Gazetecilik Platformu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve DİSK Basın-İş Sendikası yarın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü ile ilgili bir toplantı düzenliyor.  Yarın saat 11.00’de Gazeteciler Restoranı’nda yapılacak toplantıda basın özgürlüğü önündeki engeller ve çözüm önerileri konuşulacak. 

Toplantı Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Sözcüsü ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun konuşmasıyla başlayacak. Sırasıyla G9 Platformu Sözcüsü ve Avrupa Gazeteciler Birliği Onursal Genel Başkan Yardımcısı Doğan Tılıç, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay ve DİSK Basın-İş Sendikası Başkanı Faruk Eren sorunlarla ilgili görüşlerini dile getirecek.

Gazetecilik meslek örgütleri saat 13.00’de ise Beyoğlu'nda Tünel’de buluşarak Galatasaray’a yürüyecek ve bir basın açıklaması yapacaklar. Açıklama sonrası gazeteciler Tutuklu Gazete dağıtımını yapacak (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Aldıkları yardımı ‘hak’ etsinler!

SONRAKİ HABER

Tacizi kadınlar takip etmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...